kidneywort_1680_x_10501
 
 

Barnsteen

Ik krijg geregeld vragen over barnsteen en het gebruik hiervan als bescherming tegen vlooien en teken. In dit artikel zal ik een aantal veel voorkomende vragen beantwoorden.

Barnsteen – natuurlijke bescherming tegen teken en vlooien

Deze mooie steen helpt om uw hond of kat vrij te houden van teken en vlooien. Ook zieke, jonge en drachtige dieren kunnen deze dragen ter bescherming. Wat ik in de praktijk merk, is dat het bij veel honden goed werkt.

Getrommelde barnsteen

Waaruit is het ontstaan?

Barnsteen is hars van naaldbomen wat miljoenen jaren geleden is gaan stollen en verharden. Als de hars helemaal uitgehard is, is het barnsteen. Dit betekent dat deze steen eigenlijk geen edelsteen is. Het is een fossiel of halfedelsteen. Elk stuk barnsteen bestaat uit organische koolwaterstoffen, dat zijn verbindingen van koolstof, waterstof en zuurstof.

Hoe werkt barnsteen?

De steen wordt zo gedragen, dat hij contact maakt met de huid of vacht van de hond. Zo ontstaat er wrijving. Hierdoor komen er terpenen vrij, wat vlooien en teken verschrikkelijk vinden. Terpeen is een aromatische stof, die veel planten en bloemen afscheiden ter bescherming tegen insecten. Dit is ook zo bij de dennenboom, die het hars heeft gegeven waar na miljoenen jaren barnsteen uit is ontstaan. Meer informatie kunt u lezen op https://bloesemdroom.net/barnsteen/.

Gebruikt u barnsteen als bescherming tegen vlooien, dan is het belangrijk dat de steen altijd gedragen wordt. Is het als bescherming tegen teken, dan is het voldoende als het gedragen wordt in de gebieden waar teken voorkomen. Helaas is dat op steeds meer plekken, bij mij zitten ze zelfs in mijn tuin.

Voor ik het ben gaan verkopen, hebben een aantal mensen voor mij getest of ze verschil merkten bij hun honden als ze de barnsteen droegen ter bescherming. De resultaten hiervan kunt u lezen op deze pagina. Hierna was ik overtuigd.

Baarnsteen halsband voor de hond of kat

 

 


 


Werkt barnsteen als vlooien en teken bescherming bij elke hond?

Net als alle andere middelen, is er nooit 100% bescherming. De ervaring van klanten van Bloesemdroom, is dat het zeker bij 95% werkt. Het is ook van een aantal factoren afhankelijk:

- Hoe vaak wordt het door de hond gedragen

- Hoe wordt het door de hond gedragen

- Wordt het geregeld vervangen of gereinigd

Het kan zijn dat er nog teken over de hond heen lopen, maar niet vast gaan zitten. Zo gebruiken zij de hond om verder te komen, maar zullen zich niet vastbijten in de hond.

In een gebied waar veel teken voorkomen (in Nederland is het in Groningen en Drenthe veel voorkomend) is het al een verbetering als de hond in plaats van 10 teken na een wandeling, er in een paar keer eentje heeft. Natuurlijk willen we dit ook niet. Maar geen enkel bestrijdingsmiddel geeft 100% dekking en controleren blijft altijd belangrijk.

Kan barnsteen gereinigd?

Er zijn twee soorten:

Getrommelde

Getrommelde barnsteen

 

Ruwe

Ruwe barnsteen als hanger


 

De getrommelde wordt vaak als enkele steen gedragen. Dit is barnsteen die in een bepaalde vorm gemaakt is. Wordt de steen dof, dan wordt de werking minder. Het is erg lastig om deze te reinigen en mijn advies is om als deze dof wordt, een andere te kopen.

De ruwe barnsteen kan wel gereinigd worden, maar het is lastig om te zien wanneer dit nodig is. In ieder geval als er weer vlooien en/of teken zichtbaar zijn. Mijn advies zal zijn om de ruwe uitvoering toch zeker maandelijks te reinigen.

Hoe kan ik ruwe barnsteen reinigen?

U kunt de ruwe steen op de volgende manieren reinigen en/of opladen:Halsband van barnsteen met kliksluiting

- Een paar dagen in de volle zon leggen.

- Een paar dagen in de zwarte aarde begraven.

- Een paar dagen in een oplaadbakje leggen met trommelstenen van bijvoorbeeld bergkristal of hematiet.

- Reinigen in stromend water. Wel moet dit afgekoeld gekookt water zijn of bronwater zonder koolzuur.

Welke barnsteen werkt beter: de ruwe of de getrommelde

Dit is meer een persoonlijke kwestie. Wat past beter bij u, wat vindt u prettiger. Er wordt gezegd dat de ruwe steen wat grover werkt, een breder gebied pakt. En de getrommelde steen zou specifieker inwerken op bepaalde gebieden die nodig zijn.

Doet barnsteen nog meer

Barnsteen werd al beschreven in de schriften van Hippocrates (460 – 377 v Chr.)

Hippocrates is de grondleggen van de huidige geneeskunde. Dat de steen bij hem al geroemd en benoemd wordt, is een bewijs dat er veel meer mogelijk is. Als je je er in gaat verdiepen, kom je in oude geschriften allerlei bewijzen tegen dat barnsteen vroeger al gebruikt werd. Onder andere helpt het bij:

- Epilepsie

- Migraine

- Tekort aan zelfvertrouwen

- Astma

- Pijnstillend

- Ontstekingsremmend

- Angsten

Dit is maar een hele kleine opsomming. Ik heb gehoord van honden die zonder de halsband van barnsteen om, angstig waren. Maar met de halsband om reageerden zij veel minder angstig op bijvoorbeeld onweer.

Is barnsteen alleen voor honden

Barnsteen werd in de vroegere jaren gebruikt door en voor mensen. Baby’s kregen een ketting als de tandjes door kwamen om de pijn te stillen. Er zijn veel sieraden gemaakt van barnsteen die werden en worden gedragen door mens en dier.

Barnsteen kan gedragen worden door volwassenen, baby’s, kinderen, honden en katten. Eigenlijk door elk levend wezen wat ondersteuning kan gebruiken.
 

Welke uitvoeringen verkoopt Bloesemdroom

De pagina waar u kunt zien welke vormen van barnsteen bij Bloesemdroom te koop zijn, is de volgende: https://bloesemdroom.net/barnsteen/.

Wilt u een andere samenstelling of uitvoering? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of per mail.

Zo heb ik kortgeleden een barnsteen halsband gemaakt, samen met edelstenen die inwerken op artrose bij de hond. Er is naast de standaard verkopen, ook veel mogelijk als u net iets anders wilt.

Barnsteen halsband met edelstenen tegen reuma/artrose

 

Heeft u nog meer vragen?

Stel ze dan gerust. Ik zal proberen u een antwoord te geven.

Bloesemdroom

www.bloesemdroom.net

https://www.facebook.com/Bloesemdroom

Disclaimer: De producten die Bloesemdroom verkoopt of beschrijft, zijn nooit ter vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar moeten worden gezien als een aanvulling en ter ondersteuning hiervan.


 


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN