Barnsteen - tegen teken

Barnsteen - tegen teken

Barnsteen helpt uw dier vrij te houden van vlooien en teken. Dit is zo bij zowel de getrommelde (behandelde) barnsteen als bij de ruwe barnsteen. Door de barnsteen aan de halsband of tuig van uw hond te bevestigen, weert dit deze dieren af.

Doordat het Barnsteen getrommeld (behandeld) is, ziet de steen eruit als een ronde knikker. Het grote voordeel hiervan is dat de steen niet ruw is en hierdoor de vacht van uw dier niet zal beschadigen. De onbehandelde barnsteen kan namelijk ruwe stukjes hebben. 

 

De barnsteen helpt tegen teken en vlooien. Hoe dit in zijn werk gaat, is wetenschappelijk nog nooit bewezen. De werking van edelstenen weten wij door overlevering vanuit vroegere tijden, maar er is geen aantoonbare onderbouwing voor behalve door het uit te testen en de resultaten bekend te maken. Wat wel bekend is, is dat elke steen een eigen energetische uitstraling heeft. Deze energetische uitstraling heeft alles wat zich op onze aarde bevind. De energetische werking van de edelsteen is verschillend per steensoort en uitvoering. Door deze straling werken zij in op bepaalde gebieden en geven zo hun resultaat. Er wordt bij het uitzoeken van edelstenen vaak gekeken naar kleur, passend bij het chakra waar het voor gezocht wordt, naar soort steen als de werking bekend is. Wat wel opvalt is dat als u iemand een doosje met edelstenen geeft, zij bepaalde stenen uit zullen zoeken. Dan pakt deze persoon de stenen die op dat moment bij hem of haar passen qua energetische uitstraling en werking. Het is mooi om dan even de werking van deze stenen op te zoeken.

De barnsteen is ongeveer 50 miljoen jaar geleden ontstaan als een fossiel harssoort vanuit naaldbomen. Denkt u zich deze leeftijd eens in als u een barnsteen ziet. De barnsteen houdt dus ongewenste kruipende/springende dieren tegen maar werkt bijvoorbeeld ook in op het zelfvertrouwen en zelfgenezend vermogen van het lichaam. De barnsteen bestaat in verschillende kleuren, maar de okergele/geel-bruine werkt het beste tegen de teken en vlooien is gebleken. Dit komt door de wrijving waarbij een stofje vrijkomt waar de teken en vlooien niet op gesteld zijn. Op het moment dat de steen dof wordt en niet meer gaat glimmen als u deze oppoetst, is de steen op en toe aan vervanging. Uit ervaring is gebleken dat dit gemiddeld ongeveer een jaar duurt.

Edelstenen moeten vaak gereinigd worden om hun werking goed plaats te laten vinden, maar bij de barnsteen die op deze manier gebruikt wordt bij onze dieren tegen teken en vlooien, is dit niet nodig. De steen wordt namelijk energetisch geladen door wrijving en dat vind vanzelf plaats als het dier de steen draagt. 

 

Webwinkel Keurmerk


 
Sorteer op:
 

Contactinformatie:


Socialmedia: