kidneywort_1680_x_10501

Barnsteen - tegen teken en vlooien

Barnsteen helpt om vrij te blijven van vlooien en teken. Dit is zo bij zowel de getrommelde (behandelde) barnsteen als bij de ruwe barnsteen. Het is een natuurlijke insektenwering zonder chemicaliën, gifstoffen of insecticide.

Watervast, geurvrij en veilig voor mens en dier. 

Als de Barnsteen getrommeld (behandeld) is, ziet de steen eruit als een ronde knikker. Het grote voordeel hiervan is dat de steen niet ruw is en glad aanvoelt. De onbehandelde barnsteen kan namelijk ruwe stukjes hebben. De keuze tussen behandeld en onbehandelde barnsteen is persoonlijk, de werking van beiden is gelijk. 


Let er op als u barnsteen koopt, dat u de "echte" barnsteen koopt. Er is vrij veel barnsteen-look op de markt. Dit moet er echter bij genoemd worden. De stenen die Bloesemdroom verkoopt zijn behandeld of onbehandeld, maar zeker geen nep. 
 

De barnsteen helpt tegen teken en vlooien. Hoe dit in zijn werk gaat, is wetenschappelijk nog nooit bewezen. De werking van edelstenen weten wij door overlevering vanuit vroegere tijden, maar er is geen aantoonbare onderbouwing voor behalve door het uit te testen en de resultaten bekend te maken. Wat wel bekend is, is dat elke steen een eigen energetische uitstraling heeft. Deze energetische uitstraling heeft alles wat zich op onze aarde bevind. De energetische werking van de edelsteen is verschillend per steensoort en uitvoering. Door deze straling werken zij in op bepaalde gebieden en geven zo hun resultaat. Er wordt bij het uitzoeken van edelstenen vaak gekeken naar kleur, passend bij het chakra waar het voor gezocht wordt, naar soort steen als de werking bekend is. Wat wel opvalt is dat als u iemand een doosje met edelstenen geeft, zij bepaalde stenen uit zullen zoeken. Dan pakt deze persoon de stenen die op dat moment bij hem of haar passen qua energetische uitstraling en werking. Het is mooi om dan even de werking van deze stenen op te zoeken.

Door wrijving met huid of vacht, komt er bij de barnsteen ook aromatische terpeen vrij. Deze natuurlijke stof heeft veel eigenschappen, waaronder dat ze insectenwerend is. 

De barnsteen is ongeveer 50 miljoen jaar geleden ontstaan als een fossiel harssoort vanuit naaldbomen. Denkt u zich deze leeftijd eens in als u een barnsteen ziet. De barnsteen houdt dus ongewenste kruipende/springende dieren tegen maar werkt bijvoorbeeld ook in op het zelfvertrouwen en zelfgenezend vermogen van het lichaam. De barnsteen bestaat in verschillende kleuren, maar de okergele/geel-bruine werkt het beste tegen de teken en vlooien is gebleken. Dit komt door de wrijving waarbij een stofje vrijkomt waar de teken en vlooien niet op gesteld zijn. Op het moment dat de steen dof wordt en niet meer gaat glimmen als u deze oppoetst, is de steen op en toe aan vervanging. Uit ervaring is gebleken dat dit gemiddeld ongeveer een jaar duurt.

Edelstenen moeten vaak gereinigd worden om hun werking goed plaats te laten vinden, maar bij de barnsteen die op deze manier gebruikt wordt tegen teken en vlooien, is dit niet nodig. De steen wordt namelijk energetisch geladen door wrijving en dat vind vanzelf plaats als de steen gedragen wordt.

Als de steen dof wordt en niet meer opgepoetst kan worden tot glimmend, is de werking voorbij. Gemiddeld zal dit een jaar zijn, maar als de steen hard heeft moeten "werken" kan dit ook veel korter zijn. Als de steen niet meer werkt, geef hem dan terug aan de natuur en gooi hem niet in de prullenbak. Buiten, bijvoorbeeld in het zand, is een mooie plek voor de uitgewerkte barnsteen. 

Barnsteen zou ook goed werk kunnen doen bij klachten als astma, verkoudheid en aandoeningen aan de luchtwegen. 
Zo geeft de barnsteen ook zelfvertrouwen en emotionele stabiliteit. 

 


 

Webwinkel Keurmerk


Sorteer op:
 
Barnsteen in kooihanger
Barnsteen in kooihanger
InStock
7.50
Barnsteen edelsteenhanger, onbewerkt
Barnsteen edelsteenhanger, onbewerkt
InStock
10.00
Onbewerkt barnsteen edelsteenhanger met kraal en musketonhaak
Onbewerkt barnsteen edelsteenhanger met kraal en musketonhaak
InStock
10.00
Onbewerkt barnsteen edelsteenhanger met vijf kralen en musketonhaak
Onbewerkt barnsteen edelsteenhanger met vijf kralen en musketonhaak
InStock
10.00
Extra stevige draad-kooihanger met barnsteen
Extra stevige draad-kooihanger met barnsteen
InStock
11.00
Barnsteen splitarmband
Barnsteen splitarmband
InStock
13.50
Barnsteen halsband met kliksluiting van barnsteen voor hond of kat
Barnsteen halsband met kliksluiting van barnsteen voor hond of kat
InStock
15.00
Barnsteen splitketting
Barnsteen splitketting
InStock
18.50
Halsband met gesp van barnsteen voor hond of kat
Halsband met gesp van barnsteen voor hond of kat
InStock
21.50