kidneywort_1680_x_10501

Waarom trekspelletjes met mijn hond doen?

 
 

Waarom trekspelletjes met mijn hond doen?

Interactief motiverend spelen met de hond is vaak door trekspelletjes met uw hond te doen. De hond vind het leuk om te spelen en zal zo meer in u geïnteresseerd worden. De band samen wordt beter en uw hond zal alerter op u worden Hieronder een uitleg waarom u dit zou kunnen doen en waarmee u dit kunt doen.
 

De niet gemotiveerde hond.Pocket Powerball Faustastic

Doet u samen met uw hond aan een vorm van training, maar lukt het niet uw hond op de juiste manier te motiveren? Kijk dan eens of het mogelijk is met een speeltje wat bij uw hond past. Een bal aan een elastiek (of een schapenvacht, konijnenvacht, synthetische vacht of fleece). Bijna alle honden reageren wel op één van deze uitvoeringen.

Is uw hond alleen voergericht? Dan zijn er speeltjes waarin u voer kunt verstoppen. Zo krijgt u de aandacht van uw hond en het geeft hem extra uitdaging.

 

Trekspelletjes zijn toch slecht voor de hond?

Vroeger werd gezegd dat er geen trekspelletjes gedaan mochten worden met de hond, of u moest zeker weten dat u als baas zou winnen. Dit is achterhaald, tegenwoordig wordt het zo gezien dat als u als baas de hond ook eens laat winnen, dit heel goed is voor het zelfvertrouwen van uw hond.

Bovendien is het niet nodig dat een trekspelletje eindigt met een winnaar. Het kan gebruikt worden als motivatie of afleiding en als u vindt dat het genoeg is, is het handig als u een woord geleerd heeft aan uw hond als “klaar”, “basta” of “los” waardoor de hond weet dat hij moet stoppen en het speelgoed los moet laten.

Tijdens een trekspel of spel met uw hond, heeft u de volledige aandacht van uw hond.

Pocket Magnet

Welk speelgoed is hier geschikt voor?

Belangrijk is dat u veilig speelgoed gebruikt. Let erop dat het stevig is, zodat de hond of u niet ineens achterover valt als het losraakt. Ook mag er niet te veel materiaal te makkelijk loskomen met als gevolg dat uw hond het binnen krijgt. 
 

In welke situaties kunt u dit spel gaan doen:

- Bij een tekort aan motivatie voor een activiteit in de hondensport.

- Bij een teveel aan energie die opbouwt tot een te hoog level en waar afleiding bij nodig is.

- In een situatie waar u de volledige aandacht van uw hond wilt om bepaalde gebeurtenissen of situaties voor te zijn.

- Bij een verminderde alertheid van de hond op u.
 

Powerball Bungee


Er zijn nog veel meer situaties waarin het speelgoed zoals van Tug-e-nuff goed gebruikt kan worden. Maar dit zijn de meest voorkomende situaties.

· Bij een tekort aan motivatie voor een activiteit in de hondensport.

Doet u samen met uw hond aan een vorm van training, maar lukt het niet uw hond op de juiste manier te motiveren? Ga eens met hem spelen als beloning. Samen met zijn favoriete speelgoed dat hij alleen bij de trainingen krijgt en waar hij samen met u mee speelt.

· Bij een teveel aan energie die opbouwt tot een te hoog level en waar afleiding bij nodig is.

Dit zijn vaak honden die “over de top” gaan als ze enthousiast zijn. Zij hoeven niet gemotiveerd te worden, maar moeten hun enthousiasme kwijt kunnen. Dat heeft u liever niet op uzelf gericht, dus leer uw hond samen met u te spelen met een speeltje met een elastieken lus eraan. Door deze lus krijgen u en de hond de klappen van het trekken niet met het lichaam te verwerken en uw hond kan zijn energie even helemaal kwijt waarna het hem weer lukt om geconcentreerd verder bezig te gaan.

· In een situatie waar u de volledige aandacht van uw hond wilt om bepaalde gebeurtenissen of situaties voor te zijn.

Heeft u een hond die snel reageert op situaties om hem heen? Bijvoorbeeld dat hij altijd af wil op die ene hond, waar u hem liever niet naar heeft. Als u de hond ziet aankomen, laat u het speeltje zien en vraagt de aandacht van uw hond. Zijn jullie samen rustig voorbij de situatie gewandeld, speel dan kort met uw hond om hem te belonen. Dit brengt veel rust in de wandeling en minder stress en bevestiging van ongewenste situaties.

· Bij een verminderde alertheid van de hond op u.

Let uw hond niet op u, maar is hij bezig met alles om hem heen? Verras hem eens met een speeltje uit de Tug-e-nuff lijn die past bij de interesse van uw hond. U wordt dan extra interessant voor de hond en hij zal steeds afwachten of u toch ineens met hem gaat spelen. Samen spelen met uw hond, levert een band op.

The Big Twizzler

Waarom tug-e-nuff?

Bloesemdroom is verkooppunt voor tug-e-nuf. Dit speelgoed wordt gemaakt door mensen met liefde voor de hond die alles goed doordenken en echt staan voor de kwaliteit. Zij zijn dit gaan ontwikkelen omdat een hond van hen moeilijk trainbaar was en zij manieren zochten om wel met deze hond te kunnen trainen. Het is dus in de praktijk ontwikkeld.

- Het gebruikte materiaal komt uit de UK.

- Het is hoge kwaliteit en is moeilijk kapot te krijgen door trekkracht.The Clam, voerbal

- Het is wasbaar.

- Er bestaan veel uitvoeringen, zodat er voor elke hond een manier te vinden is om zijn aandacht vast te houden of hem te activeren.

Hoe gebruik je dit speelgoed niet?

Dit speelgoed is niet ontworpen om uw hond hier de hele tijd mee te laten spelen. Het is heel verleidelijk om het bontje helemaal uit te plukken als hond zijnde en dat is niet de bedoeling. U speelt samen en als het spel voorbij is, ruimt u het speeltje op.

Dit speelgoed is ook niet bedoelt voor twee honden om samen mee te spelen. Het is echt speelgoed voor hond en baas samen. Op deze manier haalt u het beste resultaat in het motiveren of aandacht vragen van uw hond.

Sheepskin Bungee Rng

Welk speeltje past bij mij?

Bloesemdroom verkoopt diverse uitvoeringen. Het is heel persoonlijk wat u prettig vindt.

De uitvoeringen met een lange sleeplijn, kunnen handig zijn bij puppy’s of honden die dit spel nog moeten leren. U kunt het laten slepen over de grond en zo de hond activeren om het bontje/fleece te pakken.

De uitvoeringen met een kortere sleeplijn zijn makkelijker om in een zak te stoppen en het duidelijker voor de hond wat hij moet pakken. U heeft namelijk de lus vast en dan is er voor de hond nog ruimte bij het bontje of fleece.

De uitvoeringen met een voerbal, zijn mooi om contact te krijgen met honden die voor voer werken. Zij leren dat de voerbal leuk is en zo kunt u hen verder uitdagen zonder direct voer in de bek te geven.

Dan zijn er uitvoeringen met:

- Schapenvacht

- Konijnenvacht

- Synthetisch bont

- Fleece

- Harde bal

- Voerbal
 

Hier moet voor elke hond wel wat tussen zitten. Wilt u overleggen wat beter bij u, uw hond en uw doel past? Dan kunt u altijd mailen naar els@bloesemdroom.nl met uw vraag.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN