kidneywort_1680_x_10501
 
 

Valentijnsdag, wat vieren we eigenlijk?

Februari is de maand van Valentijnsdag. Deze dag, 14 februari, wordt steeds vaker gevierd. Maar wat vieren of herdenken we dan eigenlijk?

                    

Priester Valentinus

Er gaan een paar verhalen rond over de oorsprong van deze dag. Zo wordt gezegd dat er in het Romeinse leger de regel was dat soldaten niet mochten trouwen. De gedachte hierachter was dat als je vrijgezel bent, je minder bang bent om dood te gaan. Er was een priester, Valentinus, die het hier niet mee eens was en toch huwelijken sloot voor de soldaten. Helaas werd hij opgepakt en geëxecuteerd op 14 februari 270 na Christus. Zijn laatste brief was aan de dochter van een cipier op wie hij verliefd was geworden. Hij ondertekende met Valentijn. Hier komt de ondertekening “van jouw Valentijn” die op Valentijnkaarten gebruikt wordt vandaan.

Lupercia

Een ander verhaal over de oorsprong komt ook bij de Romeinen vandaan. Het zou gaan om een vruchtbaarheidsfeest, Lupercia. Dit was op 14 februari een feestdag en vanaf 15 februari waren er koppels gevormd tussen vruchtbare vrouwen/meisjes en mannen. Om dit heidens feest een Christelijk tintje te geven, heeft een paus in 496 na Christus bepaald dat het als Valentijnsdag gevierd moet worden.

Engeland

Welk verhaal ook waar is, misschien wel alletwee, het werd een dag van de liefde die zijn oorsprong in Engeland vindt. De Engelsen hebben dit meegenomen naar Amerika waar in 1847 voor het eerst een reeks Valentijnskaarten werd gedrukt. Van Engeland is het dus naar Amerika gekomen waar het een grote dag werd. En vanuit Amerika is het nu weer teruggekomen naar Europa, waar deze dag ook steeds belangrijker wordt.  

Bloesemdroom haarspeld Valentijn

Met Valentijnsdag wordt de liefde gevierd. Dit wordt geuit door het sturen van kaarten of geven van cadeaus.

Valentijns haarspeld Bloesemdroom


 

Wat heeft Bloesemdroom hiermee te maken?

Liefde is mooi, maar brengt soms ook stress en helaas verdriet mee. Als u hier last van heeft, kunt bij Bloesemdroom Bach Bloesem bestellen die u hier in kan ondersteunen bij de verwerking. Het hebben van liefdesverdriet of liefdesverlangen is ingrijpend en vaak emotioneel zwaarder dan gedacht. Er kan een samenstelling gemaakt worden die past bij het verdriet of bij het gemis wat u voelt en die u zo helpt bij het aanvaarden hiervan. 

Wilt u de liefde tonen op een andere manier dan verwacht? Toon het via de hond door hem of haar een speciale Valentijns-haarspeld in te doen. Kijk hiervoor eens bij de hondenhaarspelden die geselecteerd zijn voor liefdevolle dagen of liefdevolle honden.

Zoekt u een origineel cadeau? Dan verwijs ik u terug naar het Blog over originele cadeaus, waar veel ideeën staan genoemd. Hier ziet u voor ieder type mens wel een idee tussen. Is de hond uw grote vriend en maatje? Ook voor uw viervoeter kunt u bij Bloesemdroom een prachtig cadeau vinden. 

                           

 

Heeft u geen speciale liefde? Bedenk dan dat speciale vriendschappen ook heel belangrijk zijn. Ook dit wordt steeds meer benadrukt op deze dag.
Dus vier deze dag de liefde en vriendschap en maak er uw eigen speciale dag van.
      
Valentijns haarspeld Bloesemdroom

 

Bloesemdroom
 

www.bloesemdroom.net

 

https://www.facebook.com/Bloesemdroom

              


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN