kidneywort_1680_x_10501
In eerdere artikelen heb ik u laten zien dat Bach Bloesem remedies kan helpen bij gedragsproblemen van uw kat. Dit kan als gevolg hebben dat uw kat zich gelukkiger voelt en dat u samen met uw kat meer plezier en contact kunt hebben.

Bach Bloesem Remedies zijn absoluut geen geneesmiddel maar het is een middel dat kan helpen bepaalde gedragsveranderingen in werking te zetten. In dit artikel wil ik u op een andere kant van de Bach Bloesem Remedies wijzen, een richting waarin Bach Bloesem, ondanks dat het geen medicijn is, toch uw kat kan helpen als hij ziek is of een zwakke weerstand heeft.

Ik kan dit het duidelijkst maken met een voorbeeld van een poes die vanuit het asiel geplaatst werd. Een poesje van 10 maanden, zonder gedrag- of gezondheidproblemen en ze werd thuis ook direct geaccepteerd door de al aanwezige kater en het leek echt een succesvolle plaatsing te zijn. 

Kort daarop begon het poesje van alles te mankeren. Als ze wat mankeerde was ze er ook wel weer snel doorheen. Maar voor ze helemaal hersteld was, kreeg ze weer wat anders. Zo veranderde het vrolijke, speelse poesje langzaam in een rustig, meer teruggetrokken katje. 

De dierenarts kon niet echt zeggen wat de oorzaak was, gelukkig bleken er geen akelige ziektes aanwezig te zijn. Dit moet natuurlijk altijd als eerste uitgesloten worden!!!

Daarna zijn we aan de gang gegaan met Bach Bloesem. Hierbij hebben we de gedachtegang gevolgd dat als een dier last van stress heeft, in dit geval de nieuwe leefomgeving, dit ook door kan werken op de geestelijke kracht van een dier. En zo kan een dier in een neerwaartse spiraal terechtkomen waardoor het uiteindelijk ook lichamelijke klachten gaat krijgen. Werkt het bij de mensen niet net zo? Als wij veel stress hebben, krijgen sommige mensen last van hoofdpijnen, rugklachten of andere zwakke plekken van ons lichaam.

Dit poesje kreeg een uitgebreide samengestelde remedie omdat er van haar verleden niet veel bekend was. Ze heeft het een maand gekregen en de laatste berichten die ik hoorde, waren dat het weer een speels meisje is die duidelijk lekker in haar vel zit en zich prettig voelt. En ook heel belangrijk: al een paar weken zijn er geen nieuwe symptomen meer van wat voor ziekteverschijnselen dan ook!De remedies die voor dit poesje gebruikt zijn, zijn de volgende:* Crab apple 

   Ter reiniging van haar lichaam. Dit stimuleert het herstel en het afvloeien van

   Medicijnresten die altijd in een lichaam achterblijven.* Star of Bethlehem

* Honeysuckle

* Walnut 

   Deze drie remedies samen worden gegeven als veranderingsremedie, dit kan het poesje      

   goed gebruiken na de verhuizingen en hierdoor de veranderingen in haar leefomgeving die 

   ze mee heeft gemaakt. Het helpt haar met het accepteren van haar nieuwe 

   leefomstandigheden en het loslaten van het verleden. * White Chestnut  

Voor haar geestelijke onrust die ze opgelopen heeft door het verloop van haar leven en die haar “in de weg” kan zitten voor haar geestelijk welzijn. 

Deze vijf remedies samen helpen het lichaam en de geest om zich te reinigen en daardoor sterker te worden om opgelopen trauma’s te verwerken. 

Als er meer bekend is van het verleden van de poes, kunnen de remedies uitgezocht worden gericht op specifieke problemen en de manier waarop deze ontstaan zijn. Als het verleden niet of niet voldoende bekend is, kies ik voor algemene remedies. Voor deze poes was deze gelukkig de juiste combinatie. Hopelijk krijgt ze nu in haar nieuwe gezin een gezonde en vrolijke toekomst!

Met dit voorbeeld hoop ik u te laten zien hoe Bach Bloesem nog meer gebruikt kan worden. Denkt u dan bijvoorbeeld ook aan een kat die een zware ziekte, operatie, bevalling of iets vergelijkbaars heeft meegemaakt en hierna niet meer de oude is geworden. Zouden we misschien met Bach Bloesem wat kunnen betekenen? Als het dier weer levensvreugde heeft, voelt het zich sterker en dan kan het ook beter de gevoelens en problemen aan. 

Het is in deze gevallen belangrijk dat we werken aan het doorbreken van een negatieve cirkel waar het dier zelf niet meer uit kan komen. Dit wist u al bij gedragsproblemen, maar u kunt uw dier dus ook helpen om zijn lichamelijke problemen beter aan te kunnen. (Natuurlijk altijd na een onderzoek van de dierenarts!) En dit met een remedie uit de natuur. U mag het gerust van mij weten: ik ben nog altijd verbaasd als een dier op een dergelijk eigenlijk simpele manier en in een korte tijd, zo enorm geholpen kan worden…Hebt u vragen naar aanleiding van dit artikel of andere vragen over Bach Bloesem, dan kunt u mij mailen op els@bloesemdroom.nl of kijkt u op mij website www.bloesemdroom.nlEls Vet

Bloesemdroom

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN