kidneywort_1680_x_10501

Vuurwerkangst


     Bach Bloesem bij vuurwerkangst

     Essentiële olie in diverse gebruikersmogelijkheden bij vuurwerkangst

Edelsteentherapie bij vuurwerkangst     Edelsteentherapie bij vuurwerkangst


    Speelgoed, te gebruiken als afleiding

 

Hoe kan Bloesemdroom helpen bij vuurwerkangst.

Er komen steeds meer verboden op het gebruik van vuurwerk, maar helaas lijkt het wel of dit juist stimulerend werkt en er ruim voor de jaarwisseling steeds meer illegaal vuurwerk wordt afgestoken. Veel dieren zijn hier panisch voor en door. Er is maar één ideale oplossing voor deze dieren: vuurwerkvrij leven. Maar dat zit er de komende jaren nog niet in. Dus zoeken we naar manieren om deze angstige dieren de laatste periode van het jaar ook op een aangename manier door te laten komen.

De dierenarts heeft tegenwoordig gelukkig middelen die niet versuffen terwijl de geest actief blijft, maar die rust brengen voor het dier. Dit is een middel om tijdens het hoogtepunt van de overlast te gebruiken en niet geschikt voor een langere periode. 
 

Elk dier is verschillend en reageert verschillend.

De periode voor de jaarwisseling is het echt zoeken. Wat voor de ene hond goed werkt, is voor de andere hond niet werkend. Daarom heb ik deze pagina gemaakt met middelen van Bloesemdroom die u kunt gebruiken om voor te zijn dat de paniek van uw hond zo intens wordt dat u de middelen van de dierenarts nodig heeft. Als de angst voor het vuurwerk onder controle blijft, is er veel gewonnen voor uw hond.

Ik noem hier niet de middelen van de dierenarts. Hiervoor verwijs ik u naar uw eigen dierenarts. Koop niks over van iemand anders die het niet meer nodig heeft, want er zijn nog volop middelen in de handel die wel het lichaam versuffen maar niet de geest. Dan ligt uw hond daar, u denkt te slapen. Maar ondertussen hoort de hond alle knallen, is doodsbang maar kan niet handelen. Dat is pas echt traumatiserend.

Ook noem ik de homeopathische middelen niet. Hiervoor verwijs ik u naar een erkende homeopaat. Ik heb het niet over de middelen die vrij verkoopbaar zijn, maar over behandeling van een getraumatiseerde angstige hond. Ga ruim op tijd naar een homeopaat als u deze weg wilt bewandelen en vraag om een bij uw hond passend middel. Geeft u het verkeerde homeopathisch middel, kan het zijn dat u meer kwaad dan goed doet omdat het middel echt bij het gestel van uw hond moet passen.
 

Goed bedoelde adviezen die meestal niet werken.

Als u vertelt dat u een angstig dier heeft krijgt u meestal van de mensen om u heen allerlei goedbedoelde adviezen, die u beter niet op kunt volgen.

  • “Gewoon negeren en niet op ingaan.”

Gelukkig is dit inzicht nu anders. Geef uw dier steun en zekerheid. Natuurlijk niet gaan betuttelen, maar veiligheid is bij u en u kunt deze geven zonder bang te zijn dat u de angst erger maakt. Denkt u zich in: u bent bang voor een spin en zit in een kamer met een hele grote spin. Heeft u liever dat uw gezelschap zegt dat u zich niet aan moet stellen en u alleen laat staan? Of dat zij u zeggen dat die spin echt niks doet en dat zij er zijn om u te helpen? Ik wil dieren niet vermenselijken, maar deze angst-ervaring is veel gelijk.

  • “Begin in juni al met een vuurwerk-cd.”

Heel fijn als dit werkt, maar het is toch heel anders of er buiten de knal ook kruit in de lucht zit en het totaal onverwachts komt. Meestal gaat het met de cd heel goed maar met het echte vuurwerk overwint de angst omdat dit een hele andere ervaring is.

  • “Ga op een vuurwerkcursus met de hond”.

Dit is altijd goed om te doen, maar wel bij een club/instantie/persoon die weet wat hij doet. Informeer hier van tevoren goed naar zodat de angst inderdaad verminderd wordt in plaats van versterkt. Ook hier zijn cursussen die meer kwaad doen dan goed dus vraag goed naar de manier van aanpak en handelen. Een hond laten wennen door achter hem constant rotjes af te steken tot hij niet meer reageert los de angst niet op maar laat de hond verstijven en het vertrouwen in u verliezen. 

  • “Zelf niet reageren, dan reageert de hond ook niet.”

Onmogelijk… al denkt u dat u niet reageert op een onverwachte harde klap, u doet het echt wel via een reflex. Deze kunt u niet uitzetten en zo merkt uw hond dat u ook reageert.
 

Wat kan ik u wel bieden?

  • Bach Bloesem
  • Essentiële olie in diverse gebruikersmogelijkheden
  • Edelsteentherapie
  • Speelgoed als snuffelspeelgoed dat u kunt gebruiken en geven ter afleiding

Begin op tijd met deze middelen zodat het de tijd krijgt om in te werken en uw hond hier rust door kan vinden.
 

Disclaimer: De producten die Bloesemdroom verkoopt of beschrijft, zijn nooit ter vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar moeten worden gezien als een aanvulling en ter ondersteuning hiervan.


 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN