kidneywort_1680_x_10501
Bach Bloesem en voedsel

Het thema van dit magazine is voedsel. Ik moest wel even nadenken over een mogelijk onderwerp, want wat is de link van Bach Bloesem met voedsel…

Bach Bloesem mag gegeven worden in voedsel, dat maakt het toedienen van de druppels erg makkelijk. Maar ja, dan moet uw kat wel eten natuurlijk. Er zijn situaties waarin uw kat moeite kan hebben met eten. Dit kan zijn na een zware ziekte of operatie waardoor de kat tijdelijk niet heeft gegeten maar voeding via een infuus heeft gehad. Heel soms kan de kat zich daarna niet tot het zelfstandig eten zetten, heeft hij hier wat hulp voor nodig. Ook kan het zijn dat de kat door ziekte steeds misselijk was en de link met het zelf eten heeft gelegd en hierdoor niet meer wil eten, uit angst voor die misselijkheid. 

De operatie of ziekte is voorbij en het is van belang dat uw kat aansterkt. Hiervoor is het toch wel erg prettig als hij gaat eten. Stel dat hij dit niet doet, dan kunnen we hem met Bach Bloesem remedies helpen door zijn eetlust te stimuleren.

Het komt ook voor dat een kat een maatje verliest of herplaatst wordt en hier zo veel moeite mee heeft, dat hij stopt met eten.

In al deze gevallen is het belangrijk dat de kat gaat eten, want dan hersteld hij ook sneller en went hij sneller aan de nieuwe situatie. Dit zouden we kunnen doen met de volgende remedies:

Scleranthus: deze remedie helpt bij besluiteloosheid, helpt bij het nemen van beslissingen (zal ik wel, of zal ik niet gaan eten?).

Walnut: deze remedie helpt bij het doorbreken van vaste patronen en gewoontes, zoals het niet willen eten. 

Gorse: deze remedie kan worden toegevoegd als de kat verder ook moedeloos gedrag vertoond, alsof het allemaal niet meer zo nodig hoeft. 

Olive: deze remedie helpt dieren die na ziekte of operatie, moeite hebben met het terugvinden van hun oude energie. Deze remedie helpt ze bij de uitputting die ze voelen, waardoor ze moeite hebben met het zich tot eten zetten.

Star of Betlehem: deze remedie helpt bij het verwerken van doorgemaakte trauma’s, zoals in deze gevallen vaak ziekte of een operatie zal zijn. 

Sweet Chestnut: deze remedie kan worden toegevoegd als de kat gestopt is met eten door bijvoorbeeld overlijden van een medebewoner, mens of dier of na een herplaatsing. De kat zakt dan weg in een grote vertwijfeling terwijl er geen lichamelijke oorzaken te vinden zijn voor het niet eten. 

U ziet dat bij sommige remedies, zoals de Gorse, Olive en Sweet Chestnut wel even goed gekeken moet naar de vermoedelijke oorzaak van het niet eten. Zo kan het zijn dat de ene kat andere bloesem remedies nodig heeft dan een andere kat, terwijl het lijkt alsof zij hetzelfde probleem hebben. 

En zo ziet u maar weer, dat Bach Bloesem vaak kan helpen. Er is zoveel mogelijk om het leven van u en uw kat makkelijker te maken en er zijn zoveel mogelijkheden waarmee wij kunnen proberen problemen op te lossen.

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN