kidneywort_1680_x_10501
Tot nu toe heb ik u verteld over katten die een gedragsprobleem, met of zonder duidelijke oorzaak, hebben.  Maar er zijn ook praktische problemen waar u tegen aan kunt lopen die met behulp van Bach Bloesem goed verholpen kunnen worden.

Zo ook het probleem van één van de katten van een familie die regelmatig samen met de katten naar hun vakantiehuisje gaat. De reis is per auto en de katten vinden het bij het huisje heerlijk. Ze hebben daar hun eigen buitenverblijf en meer ruimte voor zichzelf dan thuis. De reis is drie uur en de kater waar het in dit artikel om gaat, vind dit echt verschrikkelijk.

Het begint al als hij in de reisbak zit. Hij gaat redelijk vrijwillig in de reisbak, maar zo gauw het hekje voor de opening dichtgaat, begint hij te jammeren. In de auto begint het al binnen een paar minuten: eerst zielig miauwen, dan speekselen tot het beestje helemaal nat en vies is. En dit blijft hij doen tot ze bij het huisje zijn. Daar aangekomen rent hij blij uit zijn reisbak en gaat heerlijk genieten in hun eigen verblijf. Maar de reis is voor hem echt een drama.

Er is al van alles geprobeerd: met een maatje in de bak, een andere bak, wel of geen eten geven voor de reis, diverse plekken in de auto. Maar niets maakte verschil. Zijn baasjes vonden het eigenlijk zielig om hem mee te nemen. Maar omdat hij zo sociaal is en gehecht aan zijn familie, is het ook geen optie om hem thuis te laten.

We zijn gaan kijken of we dit katertje kunnen helpen met Bach Bloesem. Er is een flesje voor hem gemaakt met hierin onder andere de remedies die ook in de Rescue Remedie zitten, maar dan zonder toevoeging van de alcohol. Dit maakt de remedie voor de kat prettiger om in te nemen. Deze kat is namelijk zo kieskeurig, dat de Rescue Remedie alleen onder dwang toegediend kon worden en dat leverde ook weer stress op. Als de Rescue Remedie in wat lekkers gedaan werd, weigerde hij dit op te eten. Waarschijnlijk komt dit door de alcohol die hij boven alles uit rook of proefde. 

De remedies die in de Rescue Remedie zitten zijn:

Cherry Plum

Clematis

Impatiens 

Rock Rose

Star of Bethlehem

Deze remedie is geschikt bij acute stress-situaties en werkt binnen korte tijd. Door deze remedie zonder alcohol te maken is het wel korter houdbaar, maar ook makkelijker toe te dienen en in te nemen voor sommige dieren. 

Door het toedienen van deze remedie wordt de angst en paniek van de kater minder. Het is een rustgevende samenstelling.

Hiernaast is de volgende remedie toegevoegd:

Scleranthus

Deze remedie helpt bij autoziekte en is in dit geval een goede toevoeging bij deze remedie.

Het advies aan de eigenaars was om een paar dagen voor vertrek te beginnen met de remedie en deze vier maal daags te geven tot aan het vertrek. De eerste keer was de reis maar voor twee dagen en heeft de kat de remedie deze dagen ook gekregen voor de terugreis.

Op de heenweg was de kat duidelijk rustiger. Hij mauwde minder, maar produceerde nog wel heel erg veel speeksel. Op de terugweg leek het wel of ook dit al minder was, maar nog niet overtuigend. Sinds die keer is dit steeds zo gedaan. Een paar dagen voor vertrek kreeg hij zijn druppels, en na een aantal reizen was het duidelijk dat de remedie werkte! De kater was duidelijk rustiger en had niet meer zoveel stress dat hij zichzelf helemaal onderkwijlde. 

Zo werd het voor de familie ook weer leuk om naar het huisje te gaan, want de stress voor de kater leverde ook stress op voor de familie. 

Ik hoop u zo weer iets meer over het gebruik van Bach Bloesem te hebben kunnen uitleggen. Hebt u vragen, dan kunt u mij altijd mailen op els@bloesemdroom.nlEls
www.bloesemdroom.nl

 

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN