kidneywort_1680_x_10501
In de artikelen die u hiervoor heeft kunnen lezen stond algemene informatie over Bach Bloesem Remedies en het gebruik hiervan. In de komende artikelen wil ik u gebeurtenissen vertellen vanuit de praktijk met het gebruik van Bach Bloesem Remedies en hoe dit verlopen is. Mocht u de eerdere artikelen nog een keer willen lezen, deze staan ook op mijn website www.bloesemdroom.nl.

Deze keer wil ik u laten weten hoe het gegaan is met Muis, een Noorse Boskat. Hij leeft in ons gezin op dit moment als enige kat maar met drie honden. Muis is een binnenkat die in de achtertuin aan een tuigje aan een dwarse lange lijn loopt. Dit vindt hij prima. Hij kan bij de honden, hij kan in de schutting klimmen tot bovenaan om bij de buren te kijken en hij kan de plantjes en de kleine diertjes besnuffelen. 

Dit gaat prima tot Muis een jaar is en hij een aanvaring krijgt met een andere kater. Muis zit buiten te genieten in de tuin als de andere kater zijn tuin binnenkomt. Dit eindigt in een vechtpartij. Muis is zo sterk, dat hij zich zelfs lostrekt van zijn lijn. Achteraf blijkt de musketonhaak verbogen te zijn door het trekken van Muis, de kracht van de Noorse Boskat is daar optimaal voor gebruikt. Muis jaagt de andere kater weg en wordt zelf weer gepakt en naar binnen gebracht. Hij is dan hyper in alle opzichten. Hij vliegt door het huis, pakt tussendoor de honden even en rent dan weer verder. In de loop van de dag wordt Muis rustiger en het lijkt voorbij te zijn. Maar als de kater uitgerust is, begint het… Muis is totaal van slag en loopt de hele dag te mauwen. Een harde, doordringende mauw. Hij is niet gezellig en aardig voor de honden die hem dan ook uit de weg gaan. De onderlinge harmonie die er was, is weg. Muis gaat ook ‘s nachts lopen mauwen en hij is helemaal geobsedeerd door katten die door de tuin lopen. De gezellige huiskater is veranderd in een kater eigenlijk maar één ding wil: naar buiten en de zaak verder uitvechten! Dit ondanks dat de kater waarmee hij gevochten heeft, niet meer in onze tuin komt. 

U hebt het waarschijnlijk al door: Muis is mijn eigen kater. Ik heb hem echt door één vechtpartij zien veranderen van een speelse babykater in een kater die zich bewust is van zijn kracht en mannelijkheid. Ik heb een remedie samengesteld met de bedoeling om hem wat meer rust te geven en deze aan hem gegeven. Muis werd minder gespannen en mauwde ook een stuk minder. De nachten was hij stil, waarschijnlijk ook omdat we nu verplicht met hem gingen spelen voordat wij naar bed gingen. Het idee was dat Muis dan ook moe zou zijn en we zo allemaal een goede nachtrust hadden. Dit werkte perfect. Na een maand probeerde ik de druppels af te bouwen. Zolang Muis de druppels kreeg, ging het heel goed met hem en reageerde hij weer meer als de Muis zoals wij hem kenden van voor de vechtpartij. Stopte ik met druppels of probeerde ik af te bouwen, dan ging het weer mis en hadden we weer een duiveltje in huis. De remedie die ik voor Muis heb gemaakt is als volgt:

* Agrimony – voor de stress die Muis ervaren had en die hij duidelijk niet los kon laten. De adrenaline bleef maar door hem heen stromen als hij een andere kat zag.

* Heather – tegen eenzaamheid, Muis is op dit moment onze enige kat maar hij heeft wel samen met een andere kat van ons geleefd. De gedachte hierbij is dat hij niet alleen op pad wil om het verder uit te vechten, maar ook omdat hij naar zijn soortgenoten wil. Muis en onze oude kater hadden een prima band samen.

* Star of Betlehem – tegen de schrik van de vechtpartij. Muis is door deze vechtpartij zo veranderd dat het niet anders kan of hij heeft hier toch iets van een trauma opgelopen.

* Vine – voor de vechtersbaas, omdat Muis duidelijk op het oorlogspad is. Deze remedie moet hem meer rust geven op dit gebied. Hem laten voelen dat hij zich niet zo hoeft te bewijzen. 

* White Chestnut – tegen geestelijke onrust, iets wat bij Muis duidelijk aanwezig was. Zijn oren bleven bewegen, zijn kop schoot alle kanten op. Alles hoorde hij, merkte hij en hij was maar wat bang dat hij een kater in zijn tuin zou missen.

De remedie maakte Muis duidelijk rustiger, het effect was goed. Maar omdat de prikkels niet veranderden (zijn hormonen hield hij en we wonen in een bijzonder katrijke buurt dus hij blijft vreemde katten zien) zou Muis heel lang de druppels moeten krijgen. Aangezien wij verder geen plannen hebben met Muis qua fokken of showen, hebben wij toch besloten dat we hem laten castreren. Dit is gedaan en we hebben Muis nog tot twee weken hierna de druppels gegeven. Nu hebben we onze “oude” Muis weer terug. 

In dit geval was het dus zo dat de remedie goed zijn werk deed, maar de prikkels bleven gelijk. Waren er echt serieuze plannen geweest om te fokken of te showen met Muis, dan waren we gewoon doorgegaan met deze remedie. Maar omdat we deze plannen toch niet hebben en om verdere problemen in de toekomst voor te zijn (dan denk ik bijvoorbeeld aan sproeigedrag) hebben wij gekozen voor een castratie. Dit kon op een moment dat Muis heel rustig was waardoor hij ook ontspannen naar de dierenarts ging. De dierenarts vertelde dat ze niet het idee had dat Muis ook maar iets last had van stress, dat hij heel stabiel was. En dat is altijd heerlijk om te horen! 

Dezelfde remedie heeft mijn zus gebruikt voor een van haar ongecastreerde katers op het moment dat deze fel reageerde op de krolse kat die bij haar in de buurt liep. Hij liep de hele dag en nacht te mauwen en te zingen. Met dezelfde remedie die gebruikt was voor Muis, werd haar kater ook rustiger en zo zijn ze deze periode goed doorgekomen. Toen de krolsheid van de poes uit de buurt voorbij was kreeg deze kater geen druppels meer en het gedrag was over. In dit geval was de prikkel dus wel veranderd waardoor de remedie niet meer nodig was.

Hebt u vragen naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u mij altijd mailen op els@bloesemdroom.nl.
 

Els
www.bloesemdroom.nl

 

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN