kidneywort_1680_x_10501
 
 

Knuffel met essentiële olie: hoe, wat en waarom?

Waarom een pluche knuffel met etherische olie aan mijn dier geven?

Tussen alle verschillende soorten speelgoed die u voor uw hond kunt kopen, zit ook een groep knuffels waar etherische olie in is verwerkt. Dit is niet echt bekend is, maar kan wel veel voordeel geven. Heeft uw hond gedragsproblemen, vertoont hij gedrag wat u liever niet ziet of is hij onrustig of getraumatiseerd? Kijk dan eens of hier iets tussen zit. In dit blog zal ik u uitleggen hoe u dit kunt gebruiken om uw hond te helpen.
 

Etherische olie, is dat wel veilig?

Niet alle soorten etherische oliën kunnen bij elk dier gebruikt worden. Zo is Tea Tree giftig voor de kat en zijn er een aantal soorten waarbij het afgeraden wordt om direct op de hond zelf te gebruiken omdat dit kan irriteren.

Vaak wordt geadviseerd om het dier zelf te laten kiezen welke olie ze willen door ze aan een flesje te laten ruiken en naar de reactie van de hond te kijken. Vergis u hier niet in: de lucht uit zo’n flesje is voor ons als mens vaak al heftig om te ruiken, een hond ruikt zeker een miljoen keer sterker dan een mens. Dit is een methode die ik zelf dan ook niet gebruik. Ik kies er meestal voor om de olie die ik wil gebruiken voor het dier in een diffuser te doen en de hond de mogelijkheid te geven om uit deze ruimte te gaan. Er zijn nog meer mogelijkheden om uw dier toch de voordelen te gunnen van de etherische olie, zonder dat dit belastend is. Een hele leuke voor uw dier is dat de olie verwerkt is in een knuffel waar hij heerlijk mee kan gaan spelen of gewoon bij gaan liggen.
 

Bij welk gedrag kan ik zo’n knuffel inzetten?

Denkt u hierbij aan:

· Angst

· Onrust

· Verlatingsangst

· Onrust door ouderdom

· Trauma

En dan natuurlijk alle gebeurtenissen die hierbij kunnen passen, zoals:

· Alleen leren zijn

· Overgang van het nest naar het nieuwe huis

· Herstel moeten uitzitten na operatie

· Stress door veranderingen in het leven

· Schrikmomenten, zoals onweer en vuurwerk
 

Hoe werkt zo’n knuffel?

Als de hond met dit speelgoed gaat spelen komt de lucht van de olie vrij. Dit kan zijn door ermee te gooien, erin te bijten, ermee rond te lopen of er tegenaan te gaan liggen. Hoe mooi is het dat als uw hond iets spannend vindt, hij uit zichzelf het speeltje met lavendel gaat pakken om rust te vinden? Dat is iets wat kan groeien en waarmee u uw hond uiteindelijk kunt helpen om te leren met de situatie om te gaan.
 

Welke soorten zijn er:

Bloesemdroom verkoopt een aantal speeltjes met olie.

Zo is er een pluche hond, waarin de volgende oliën zitten:

- Cipres

- Nardus

- Neroli

- Ylang Ylang

- Lavendel

Deze oliën geven rust na een trauma of schrikmoment en helpen bij de verwerking hiervan. Ik zal hier niet op de werking van elke olie ingaan, maar als u gaat zoeken via Google vindt u hier veel uitleg over. De knuffel met deze olie is er in een kleine en grote uitvoering, zodat u kunt kijken welk formaat het beste past.
 

Kleine hond met essentiële olie      Grote hond met essentiële olie


Er zijn speeltjes met lavendel erin verwerkt. Lavendel is bekend als een rustbrenger. Er is bijvoorbeeld een varken, muis met doekje, schaap, aap met doekje. Zo kunt u kijken welk speelgoed het beste bij uw hond past. Loopt hij liever met een beestje rond of kan hij volop genieten van een heerlijk zacht doekje? Keuze genoeg!

 

Schaap met essentiële olie                     Varken met essentiële olie         

 Muis met essentiële olie                   Aapje met essentiële olieDan is er een speeltje voor de senior hond. Gemaakt van heerlijke zachte stof waardoor het ook voor de oudere hond aangenaam is om vast te houden. In dit speeltje zitten de volgende oliën:

- Rozemarijn

- Pepermunt

- Bergamot

- Zwarte Peper

- Ylang Ylang

Deze oliën helpen bij het brengen van rust in de gedachtegang. Ze doen nog veel meer, maar dit kunt u beter bekijken door dit via Google op te zoeken of mail mij met verdere vragen.

                                                         Senior hond speeltje met essentiële olie


Hoe bied ik dit speeltje aan?

Als u dit speeltje heeft aangeschaft, leg het dan op de slaapplek van uw hond. Zo komt hij het vanzelf tegen en kan dan op zijn eigen manier reageren op de lucht die ervan afkomt. Kijk wat uw hond doet en geniet.
 

Heeft u nog meer vragen?

Stel ze dan gerust. Ik zal proberen u een antwoord te geven.

Bloesemdroom

www.bloesemdroom.net

https://www.facebook.com/Bloesemdroom
 

Disclaimer: De producten die Bloesemdroom verkoopt of beschrijft, zijn nooit ter vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar moeten worden gezien als een aanvulling en ter ondersteuning hiervan.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN