kidneywort_1680_x_10501
Wij naderen het einde van het jaar. Een tijd vol gezelligheid, maar voor sommige katten een periode van stress en onzekerheid. Er verandert veel in huis. Mensen gedragen zich anders, er hangt een andere sfeer en als afsluiting van deze periode komt er een nacht waarin voor een huisdier veel kan veranderen. Sommige katten genieten van deze periode en willen vooral niets missen en alles bekijken. Andere katten verafschuwen deze periode en trekken zich totaal terug op hun eigen plekje, zo rustig mogelijk.

Kent u die zorg of u uw kat(ten) wel binnen heeft op oudejaarsdag? Wij hebben binnenkatten die alleen aan een lijn buiten komen. Maar toch ben ik tijdens deze dagen extra oplettend dat de katten ook echt binnenblijven en niet onverwachts ontsnappen. Er komt meer bezoek, de deur gaat vaker open en niet iedereen let er goed op dat er geen kat naar buiten glipt. Bij ons is het gelukkig altijd nog goed gegaan. Helaas hoor je toch ieder jaar weer van katten die getraumatiseerd zijn teruggekomen nadat ze per ongeluk buiten terecht waren gekomen en zich ineens midden tussen al die explosies van het vuurwerk bevonden. 

Het kan helaas ook fout gaan als uw kat wel veilig binnen zit. Denkt u zich eens in dat uw kat lekker in de vensterbank zit en er erg dicht bij uw huis vuurwerk wordt afgestoken terwijl uw nietsvermoedende kat naar buiten zit te kijken. Uw kat schrikt dan enorm en durft hier misschien niet meer te zitten, of zelfs maar bij deze plaats in de buurt te komen. De brievenbus is ook zoiets als deze in of naast uw voordeur zit. Wij hebben een kat gehad die altijd naar de brievenbus rende om de post aan te nemen als hij de postbode zag. Hij probeerde ook de hand van de postbode te pakken, door de opening van de brievenbus heen. Daar was de postbode niet zo van gecharmeerd. Daarom hebben we in dat huis een stevig kastje om de brievenbus heen gemaakt dat alleen wij open konden krijgen. Gelukkig maar, want tijdens een jaarwisseling werd er een rotje door de brievenbus naar binnen gegooid. Ik was toen zo ontzettend blij met dat kastje wat altijd dicht zat… 

Mocht uw kat een vervelende ervaring opdoen, dan is het afwachten in hoeverre uw kat herstelt en of hij hier angsten en/of trauma’s aan overhoudt. U kunt deze kans kleiner maken door alert te zijn en eventueel van te voren al maatregelen te nemen, of direct na een nare gebeurtenis maatregelen te treffen.

Weet u nu al dat uw kat angstig is, gedurende de laatste dagen van het jaar? Dan kunt u hem helpen door hem een paar dagen vier maal daags vier druppels Rescue Remedie van Bach Bloesem te geven. Dit is te koop bij de apotheek of drogisterij. Begint u hier twee dagen van te voren mee en geeft u het nog een dag na de jaarwisseling. Uw kat wordt er niet suf van, maar voelt zich wel prettiger.

Deze Rescue Remedie is zo wie zo handig om in huis te hebben, ook bij kleine en grote schrik- en paniekaanvallen. U kunt uw kat hier net even mee helpen om wat sneller en beter te herstellen van de schrik. Vaak kunt u hiermee voor zijn dat een vervelende ervaring helemaal in het systeem van de kat gaat zitten, waardoor de kat zich ongelukkig zou gaan voelen en niet lekker in zijn vel zou komen te zitten.

Gebeurt er toch iets waar uw kat heel erg van schrikt en helpt Rescue Remedie niet, of niet voldoende? Dan is het ook mogelijk om uw kat te helpen met een speciaal samengestelde remedie. Deze remedie zal dan aangepast zijn op úw kat en op zijn specifieke ervaringen en gevoelens. Het is moeilijk om te zeggen wat hier in zou komen te zitten, want dit wordt dan echt uitgekozen, passend bij de problematiek rond uw kat.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de laatste dagen van het jaar, maar voor alle gebeurtenissen die een dier mee kan maken die grote indrukken achter kunnen laten. Onze katten, en zeker de binnenkatten, hebben een relatief beschermd leven. En als er in dat beschermde leventje iets traumatisch gebeurt, moet je als kat toch wel stevig op je vier poten staan om net zo ongedwongen en open verder in het leven te blijven staan!

Haal dus in ieder geval Rescue Remedie van Bach Bloesem in huis en ik hoop voor u dat u dit NIET nodig zult hebben!

 

Mocht u vragen hebben, dan kunt u mijn website bekijken op www.bloesemdroom.nl of mij mailen via els@bloesemdroom.nl

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN