kidneywort_1680_x_10501

Ervaringen Essentiële Olie

 
 

Ervaringen met de olie van Young Living:

Deze pagina zal regelmatig aangevuld worden met nieuwe ervaringen.

Hieronder kunt u een aantal ervaringen lezen van dieren met de oliën. Soms heel verbluffend positief, soms met ander gevolg.

Deze pagina zal regelmatig aangevuld worden met nieuwe ervaringen.

De genoemde oliën kunt u bestellen, stuur hiervoor een mail naar
els@bloesemdroom.nl.* Waggie, een Shetland Sheepdog met stress en angsten.

Waggie is opgegroeid in de eenzaamheid op een boerderij in Frankrijk. Toen haar vrouwtje overleed is ze opgevangen in Nederland bij een echtpaar met meerdere honden, wonende in een dorp. Waggie kent niks en vind het hele leven hier eng. Er is al gewerkt met Bach Bloesem, wat iets ondersteuning geeft en Waggie loopt nu wel mee als ze uitgelaten wordt maar als er iets aan de hand is, durft ze niet meer te lopen. Wegwerkzaamheden, een vrachtwagen, een auto die raar klinkt. Alles is al te veel.

Waggie heeft een medaillon voor aan haar halsband gekregen waar druppels verdunde olie op gedaan worden. Hier zit Stress Away in tegen de stressbeleving en Valor voor het zelfvertrouwen. Dagelijks worden er een paar druppels op gedaan.

Resultaat: Waggie is minder gestresst, oogt rustiger en kan hierdoor meer situaties aan voor ze in de stress schiet. Hierdoor kan er meer getraind worden en is er meer mogelijk binnen haar grenzen. En dit is al merkbaar na een dag het medaillon dragen.


* Manou, een kater met stress.

Manou leeft samen met zijn bazin in een appartement met tuin. Manou is niet veel drukte gewend en ervaart geregeld stress. Bazin en Manou zijn een echt team, heel hecht met elkaar.
Jammer genoeg heeft Manou last van de stress. Hij krabt zich regelmatig tot bloedens toe kapot en is tegen bezoek niet altijd vriendelijk.

Manou heeft een diffuser gekregen waarin een paar druppels waarin Copaiba (tegen pijn, want Manou heeft ook artrose in een poot) en Stress Away in het water worden gedaan.
Deze diffuser staat dagelijks 4 uur aan. Staat hij langer aan, dan trekt Manou zich terug uit de huiskamer. Bij dit gebruik is hij als de diffuser aan staat bijna altijd in de huiskamer.

Resultaat: Manou slaapt meer, in het begin zelfs veel. De plekken zijn minder en regelmatig helemaal weg. Mensen die hem nooit hebben kunnen aaien, kunnen hem als de diffuser aanstaat, nu zelfs voorzichtig aaien. Manou blijft liggen en lijkt zelfs te genieten van de aandacht.

Een mooi voorbeeld van een kater die zelf kiest wat hij nodig heeft. Als een kat de ruimte heeft om ook weg te kunnen gaan en je let op het gedrag van de kat, leer je vanzelf wat de juiste tijd is met een diffuser.


* Joy, een Bearded Collie meisje met angsten.

Joy heeft het heel slecht als het vuurwerk begint. Dit is zo traumatisch voor haar, dat ze deze periode het liefst in haar bench zit en trillend wacht tot het voorbij is. Naast gedragstherapie en geluidsmedicatie (zowel regulier als homeopathisch) is in de periode 2020/2021 voor het eerst ook etherische olie gebruikt. In eerste instantie een kant en klaar flesje dat ergens gekocht was. Dit was veel te heftig voor Joy, ze werd er alleen maar ongelukkig van. Deze hond is er dus heel gevoelig voor. Daar zijn we anders mee omgegaan. In de huiskamer, waar ook haar bench staat, is een diffuser gezet met daarin stress away. Eerst ging Joy in een andere ruimte liggen, maar binnen een paar uur kwam ze de huiskamer in en ging ze in haar bench liggen. Ze ontspande en kwam uit haar bench. Dit was de laatste aanvulling die Joy nodig had om meer ontspannen te kunnen zijn en daardoor ervaarde zij minder stress als er knallen waren.

De diffuser die gebruikt werd, is instelbaar. In het begin stond hij aan zodat de lucht er niet constant er uit kwam maar steeds een minuut wel en een minuut niet. Later, toen Joy er aan gewend was, is de diffuser als er knallen waren constant aangezet. In deze situatie was dit ideaal. Bij een hond die zo extreem reageert op de olie is het beter om minder te doen en langzaam op te bouwen.

* Pepper, een Bearded Collie met schijnzwangerschap.

Pepper is een teefje die last heeft van schijnzwangerschap na haar loopsheid. Ze krijgt dan homeopathische druppels, maar heeft er evengoed nog last van. Ze is sloom en extreem aanhankelijk en niet de actieve hond die ze anders wel is.

Endoflex is een olie die hier rustgevend in kan werken. Deze olie brengt rust in de hormonen. Omdat ik altijd voorzichtig ben met het aanbrengen van olie rechtstreeks op de hond, is er een druppel op de halsband gedaan. Het gedrag verergerde. Dit was niet de bedoeling maar het was wel duidelijk dat de olie iets deed.

Daarna is de olie eerst verdund waarna er weer een druppel op een andere halsband is gedaan. Binnen een dag was Pepper duidelijk minder down. Tot het einde van haar schijndracht hebben we dagelijks zo'n verdunde druppel op haar halsband gedaan. Een volgende keer gaan we dat vanaf het moment doen dat de loopsheid voorbij is. Eens kijken of we de schijnzwangerschap zo minder heftig voor haar kunnen maken.

* Garnalen in een aquarium.

In een huiskamer was een mooie plek voor de diffuser gevonden. Namelijk direct naast het aquarium. De diffuser werd heel geregeld gebruikt, bijna dagelijks in die periode. In het aquarium leefde naast de vissen ook een hele kolonie vuurgarnalen. Na een paar weken viel op dat de garnalen bijna niet meer aanwezig waren. De meeste waren overleden.

Het aquarium had gaten waar de slangen en snoeren doorheen liepen voor de pomp en de verwarming. Via deze gaten kwam de lucht vanuit de diffuser rechtstreeks in het water. En garnalen zijn heel gevoelig voor vervuiling van het water.

De diffuser is aan de andere kant van de huiskamer gezet en geleidelijk aan werd de garnalenpopulatie weer groter. 


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN