kidneywort_1680_x_10501
In dit artikel wil ik u vertellen hoe het gegaan is met Boez, een lieve kater die zich totaal afzonderde van zijn gezin. Dit is een gebeurtenis vanuit de praktijk over het gebruik van Bach Bloesem Remedies en hoe dit verlopen kan. Mocht u de eerdere artikelen nog een keer willen lezen, deze staan ook op mijn website www.bloesemdroom.nl.

Boez is een kater van bijna 11 jaar die zich steeds meer terugtrekt op de zolder van het huis waar hij woont, samen met zijn baasjes en meerdere katten. Hij doet dit omdat hij bang is en zijn angsten en angstgedrag worden steeds groter. Hij weet dat het op zolder rustig is en het liefst kreeg hij zijn eten ook op zolder. Hij kwam steeds minder tevoorschijn… Het was duidelijk dat hij niet meer gelukkig was en zijn baasje gunde hem nog een paar gelukkige levensjaren en wilde hem graag helpen om zijn zelfvertrouwen terug te krijgen. 

Het is gedrag wat hij al langer vertoonde, maar drie jaar geleden werd het verergerd doordat er nog een andere kater in het gezin bij kwam. Het is een gezin met meer katten en dit was nog niet eerder een echt probleem geweest voor Boez. Nu is het zover dat hij volop gepest wordt door de andere katten en dit maar gelaten over zich heen laat gaan. Wel is hij altijd alert en waakzaam om te zien wat er om hem heen gebeurd. Ook is hij ziek geweest in de periode dat dit gedrag verergerde.

Boez krijgt de volgende samenstelling van Bach Bloesem remedies: 

* Agrimony – omdat hij zich zo terugtrekt om de conflictsituaties te ontwijken in plaats van te blijven en zijn angsten tegemoet te zien.

*Aspen – tegen angst en onzekerheid, ook tegen de angremedies: t zichzelf contact te zoeken. Het is duidelijk dat Boez wel contact wil met zijn baasjes, maar dat hij dit niet meer durft op te zoeken omdat hij zo angstig is.

* Centaury – voor de “underdog” zoals Boez is, hij gaat niet in de verdediging maar trekt zich steeds verder terug.

*Clematis – tegen het ontvluchten van de realiteit en het terugtrekken vanuit de werkelijkheid naar een droomwereld.

* Gorse – tegen depressief gedrag, waar het gedrag van Boez toch echt wel op lijkt...

* Larch – tegen onzekerheid van het dier wat zich minderwaardig voelt en hierdoor terughoudend is tegen andere soortgenoten en mensen. 

* Mimilus – tegen angsten die steeds groter worden, zich steeds verder uitbreiden waardoor het dier een steeds meer teruggetrokken leven krijgt.

* Mustard – voor dieren die depressief in een hoekje gaan liggen wachten tot de dag voorbij is.

* Olive – voor dieren die na een ziekte moeten herstellen maar hier niet goed doorheen of uit komen. 

* Star of Betlehem – tegen de schrik die Boez steeds oploopt als er iets gebeurd, of als hij denkt dat er iets gebeurd, waar hij bang van is.

Boez krijgt de remedie, vier maal daags vier druppels. Na een periode van ruim een maand, hoor ik dat het goed gaat met Boez. Hij komt weer van zijn zolder af, speelt weer tussen de andere katten en is duidelijk minder angstig en teruggetrokken. Toch hoeft er nog maar iets te gebeuren en hij trekt zich weer terug op zijn veilige plek. Wel heeft hij nu twee veilige plekken: een op de zolderverdieping én eentje op de begane grond van het huis in een kattenmandje. Boez neemt weer deel aan het gezinsleven!

Het baasje van Boez gaat verder met de remedie en volgt Boez hier in met zijn tempo. Als Boez aangeeft dat hij weg wil naar een veilige plek, mag hij weg. Als Boez wil stoppen met spelen, is dat ook goed. Alleen eten krijgen op zolder, dat zit er niet meer in. Als hij wil eten, moet hij toch beneden komen en de confrontatie met zijn angsten aangaan.

De laatste berichten zijn dat het heel goed gaat met Boez. Hij heeft twee flesjes met remedie gehad en “doet” het nu op eigen kracht.  De remedie heeft hem geholpen om zijn angsten onder ogen te durven zien en te laten merken dat hij ook aanwezig is. Zo heeft hij weer voldoende zelfvertrouwen gekregen en voelt hij zich een stuk beter dan voor die tijd. Voor zijn baasje is dit ook veel prettiger om te zien. We willen onze dieren tenslotte gelukkig en vrolijk zien en als dat lukt met vier maal daags vier druppeltjes Bach Bloesem remedie, vind ik dat toch weer een wonder dat de natuur ons zomaar biedt!

Hebt u vragen naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u mij altijd mailen op els@bloesemdroom.nl

 

Els
www.bloesemdroom.nl

 

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN