kidneywort_1680_x_10501
Op deze pagina wil ik u graag wat meer uitleggen over de manier waarop u Bach Bloesem het beste kunt gebruiken. Het is helaas niet altijd zo dat als u een remedie voor uw kat laat maken voor een bepaald probleem, alleen het toedienen van de remedie genoeg is. U zult zich ook bewust moeten zijn van de gewoontes/gedragingen van zowel uw kat als van uzelf op het moment dat het ongewenste gedrag plaatsvindt. 

Als voorbeeld nemen we een kat in gedachten die niet alleen kan zijn, die dan helemaal in de stress schiet. Als u voor deze kat een remedie laat maken die bij hem past en deze aan het dier geeft, maar er verder niks verandert, zal de remedie niet optimaal zijn werk kunnen doen. Het is dan zo dat de kat toch iedere keer weer dezelfde stress als in het verleden ervaart en dan is het voor het diertje wel heel moeilijk om dit anders te gaan ervaren. Dan vertoont het dier het ongewenste gedrag niet meer uit stress, maar uit gewoonte. Naast de stress die de kat voelt en die we minder willen laten zijn met behulp van een Bach Bloesem remedie, moet ook de gewoonte veranderen zodat het ongewenste gedrag niet meer voor komt.

Hoe zou u in dit specifieke geval dan moeten handelen? Het mooiste zou zijn als u samen met het geven van de druppels een soort behandelingsplan op gaat stellen. U zou zichzelf het volgende af moeten vragen:

Wat wilt u bereiken – uw kat moet alleen kunnen zijn. 

Hoe wilt u dit bereiken – door het aangewende gedrag van de kat te doorbreken.

Wanneer hebt u uw einddoel bereikt – als de kat zonder extra hulpmiddelen alleen kan zijn.

Als u in dit geval met de remedie begint, is het slim om het alleen zijn opnieuw en heel bewust aan te pakken. Dus de kat positieve ervaringen op laten doen en zo het aangewende gedrag van de kat te doorbreken. Door de remedie verwerkt de kat dit eerder en staat hij eerder open voor nieuwe ervaringen, waardoor het leerproces beter en sneller gaat. Een kat die de neiging heeft om te blijven hangen in oud (aangewend) gedrag, kan dit gedrag doorbreken met behulp van de remedie én uw inzet. Hij moet namelijk ook de kans krijgen om te merken dat ander gedrag veel prettiger is om uit te voeren. Als de kat in zijn stress blijft hangen, omdat hij geleerd heeft dat het gewoon niet leuk meer is in huis als hij de sleutel in het slot om hoort gaan als u weg gaat, moet de kat leren dit anders te ervaren . Het alleen zijn, moet geen straf meer zijn. Dit is bijvoorbeeld te bereiken doordat u de televisie aan laat staan om hem afleiding te geven, terwijl u dit eerder niet deed. Misschien dat hij dan meer bezig gaat met de televisie in plaats van met uw bankstel of behang…

Helaas is veel ongewenst gedrag, aangeleerd of aangewend gedrag. En is het niet alleen het dier dat de situatie anders moet ervaren, maar ook het baasje dat zijn handelingen zal moeten veranderen. Dit kan iets heel kleins zijn, maar het kan uw kat nét dat duwtje de goede richting op geven. 

Bach Bloesem kan veel doen bij gedragsproblemen, maar het is dus niet zo dat alleen het geven van de druppels genoeg is. Als iemand bij mij een consult aanvraagt, informeer ik ook altijd wat er eventueel al gedaan is om het probleem te veranderen. Veel mensen hebben al gebruik gemaakt van een gedragstherapeute, of zijn zelf bezig geweest met het zoeken naar een oplossing. Dan geef ik altijd het advies om hier mee door te gaan, of om deze activiteiten weer op te pakken in combinatie met het toedienen van de druppels. Dan doorgaat uw kat het leerproces veel makkelijker en staat het dier meer open voor de veranderingen. 

Ook is het zo dat een Bach Bloesem Remedie wel zijn tijd nodig heeft om effect te geven. Jammer genoeg is het niet zo, dat u na een dag de druppels te hebben gegeven al kunt verwachten dat de remedie totaal effectief is. Hoe jonger het dier, hoe eerder u kunt verwachten dat de druppels werken. Hoe langer geleden het ongewenste gedrag ontstaan is, hoe langer het duurt voor de druppels werken. Over het algemeen is het zo dat u na twee weken gebruik toch wel veranderingen ziet, maar dit is dus een gemiddelde. Soms ziet u dit al na een week, soms pas na een maand. Het kan zijn dat uw kat genoeg heeft aan het gebruik van één flesje remedie om de ongewenste gedragingen te veranderen. Maar er zijn ook katten die een langere periode Bach Bloesem nodig hebben om dit te bereiken, of die een periode een onderhoudsdosis moeten gebruiken. 

Ik hoop u zo iets meer over het gebruik van Bach Bloesem te hebben kunnen uitleggen. Hebt u vragen, dan kunt u mij altijd mailen op els@bloesemdroom.nl

 

Els
www.bloesemdroom.nl

 

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN