kidneywort_1680_x_10501
In de artikelen die u hiervoor heeft kunnen lezen, heb ik het steeds gehad over een dier dat een probleem heeft waar we verbetering voor proberen te krijgen. Dan is het probleem dus al ontstaan en achteraf wordt gekeken hoe we het ongewenste gedrag van het dier kunnen veranderen in gedrag wat u graag ziet bij uw kat. Met ongewenst gedrag bedoel ik gedrag wat u niet graag wilt zien bij uw kat. Een probleem is namelijk pas een probleem, als u het zo ervaart. Als u merkt dat uw kat niet gelukkig is, of agressief is of niet gelukkig is in uw roedel ziet u dit graag anders. En dan is het tijd om in te grijpen en te zorgen dat uw kat weer gelukkig is. 

Het mooiste is het natuurlijk als we problemen bij onze dieren voor kunnen zijn. Als we ons zo in het dier verdiepen en onze katten zo goed kennen, dat we weten dat er iets gaat gebeuren wat hij niet prettig zal vinden. Hier kunnen we dan op inspringen door uw kat van te voren al bepaalde remedies te geven die de stress veel minder voor hem zullen maken voor datgene wat er gaat gebeuren.

Ik geef u het voorbeeld van een kat die herplaatst wordt. Als de kat erg gehecht is aan zijn huis, mededieren of mensen, dan kan dit een poosje moeilijk zijn voor het dier. De kat kan gaan zitten rouwen om wat hij kwijt is en zich erg in zichzelf terugtrekken. Als u weet dat u een dier gaat herplaatsen, kunt u hem helpen door hem ruim een week van te voren al druppels te geven. Hier zouden dan de volgende remedies in kunnen zitten:

Walnut – deze remedie helpt bij het aanpassen aan nieuwe situaties en het loslaten van wat het dier gewend is. De kat accepteert een nieuwe situatie makkelijker.

Star of Betlehem – deze remedie helpt bij het verwerken van trauma’s, groot of klein. Ook zorgt hij dat uw kat zich makkelijker openstelt voor de andere remedies waardoor er eerder effect zichtbaar zal zijn. Het is een bloesem die ik altijd verwerk in een remedie.

Honeysuckle – deze remedie helpt bij het loslaten van verleden zoals het dier het gewend is en aan te passen aan het leven zoals het dier het nu gaat meemaken.

Als u deze samengestelde remedie aan uw kat geeft, zal hij de verhuizing makkelijker over zich heen laten komen en zich minder druk maken waardoor hij ook minder stress ervaart. De overgang naar zijn nieuwe huis zal soepeler voor hem gaan.

Deze remedie is niet alleen geschikt voor katten die op latere leeftijd herplaatst worden, maar ook voor kittens die naar hun nieuwe huis gaan. Deze kleintjes maken van alles mee wat heel spannend voor ze is en door het geven van deze remedie helpt u ze om dit relaxt te ondergaan.

Zo bent u problemen voor door een geschikte remedie te geven vóór het moment waarvan u weet dat uw kat stress ondergaat en er mogelijk een gedragsprobleem ontstaat. Vooral als u een kat of een ras heeft waarvan u weet dat ze erg gevoelig kunnen zijn, is het zeker de moeite waard om bij bepaalde situaties uw kat te helpen.

Weet u trouwens dat deze remedie u ook kan helpen als u het moeilijk heeft met het herplaatsen van één van uw katten? Ook u moet dan een stukje loslaten en verder gaan met uw roedel/gezin zoals het er dan is. Zoals deze remedie de katten helpt bij het accepteren van wat er gaat gebeuren, kan hij dit gebeuren voor u ook makkelijker maken…

Dit is een voorbeeld van een andere manier om met problemen om te gaan: niet wachten tot het er is, maar proberen de problemen voor te zijn.  Ik heb u hier het voorbeeld gegeven van herplaatsing, maar zoals ik al eerder in dit artikel schreef:; als er iets anders gaat gebeuren waarvan u weet dat dit stress of ongemak oplevert voor uw kat is het altijd mogelijk om te kijken of we met Bach Bloesem remedies de komend gebeurtenissen minder heftig kunnen laten zijn.

Ik hoop u zo weer iets meer over het gebruik van Bach Bloesem te hebben kunnen uitleggen. Hebt u vragen, dan kunt u mij altijd mailen op els@bloesemdroom.nl

Els
www.bloesemdroom.nl

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN