kidneywort_1680_x_10501
In de artikelen die u hiervoor heeft kunnen lezen stond algemene informatie over Bach Bloesem Remedies en het gebruik hiervan. In de komende artikelen wil ik u gebeurtenissen vertellen vanuit de praktijk met het gebruik van Bach Bloesem Remedies en hoe dit verlopen is. Mocht u de eerdere artikelen nog een keer willen lezen, deze staan ook op mijn website www.bloesemdroom.nl.

Bach Bloesem kan voor veel problemen gebruikt worden. Zoals ik u al eerder heb verteld, is het geen wondermiddel en moet u als baasje ook actief bezig zijn om het ongewenste gedrag om te buigen naar acceptabel of gewenst gedrag. Vaak hoef je als baas maar een heel klein iets te veranderen om de situatie voor de kat al beter te maken.

Zo ben ik benaderd door iemand met een gesteriliseerde poes genaamd Lisa. Ze waren verhuisd naar een kleinere woning. In de vorige woning had Lisa een groot balkon tot haar beschikking waar ze altijd naar toe kon gaan door een kattenluik. Lisa was niet gewend om buiten los te lopen maar is altijd een binnenkat geweest. Wel was zij altijd graag op het balkon. In de nieuwe woning is ook een balkon, maar veel kleiner en Lisa kan er niet altijd op omdat hier geen mogelijkheid voor een kattenluik is. Lisa vertoonde ongedurig gedrag en probeerde steeds via de voordeur te ontsnappen. Het leek wel of Lisa ongelukkig was in deze woning. De vraagstelling naar mij was of Lisa geholpen kon worden met Bach Bloesem.

Naar aanleiding van het consult heb ik een remedie gemaakt voor Lisa. Ook zijn er twee mooie krabpalen voor Lisa gekocht om het binnen aantrekkelijker voor haar te maken. In de vorige woning was op het balkon het een en ander voor de katten om mee te spelen en het is mogelijk dat Lisa dit ook miste. Lisa is een speelse kat en ze was direct heel erg enthousiast over haar twee nieuwe speelplaatsen. Ik adviseer altijd om na twee weken eens te bekijken of er al iets veranderd is, hoe klein deze verandering dan ook kan zijn. Soms is het iets heel kleins, waarbij je eigenlijk nog twijfelt of het inderdaad een verschil in het gedrag van de kat is vergeleken met veertien dagen eerder. Maar bij Lisa was het al heel duidelijk. Als iemand thuiskwam, probeerde Lisa niet meer om naar buiten te ontsnappen. Ze kwam nog wel aanrennen als ze de voordeur hoorde, maar het was geen strijd meer om Lisa binnen te houden. Het thuiskomen van de mensen is zo voor Lisa een moment van begroeting geworden. 

Na een maand was Lisa een stuk relaxter geworden. Dit bracht rust voor zowel Lisa als haar vrouwtje, die zelfs al aan het overwegen was om Lisa te herplaatsen als Lisa de nieuwe situatie niet zou accepteren. Dit is altijd een moeilijke beslissing, want naast het feit dat je je dier moet missen is er nooit zekerheid of het gedrag in de nieuwe leefsituatie dan wel anders wordt. 

Toen het eerste flesje leeg was, is er gestopt met de remedie. Helaas was binnen een week duidelijk te merken dat Lisa weer onrustig werd. Daarom kreeg Lisa een onderhoudsdosis van twee maal daags twee druppels waardoor er twee maanden gedaan wordt met één flesje. Na ongeveer vijf maanden gebruik (in totaal) kon er gestopt worden met de remedie en had Lisa haar nieuwe situatie helemaal geaccepteerd.

De remedies die voor Lisa gebruikt zijn, zijn de volgende:

  • Honeysuckle: Deze remedie werd gegeven om Lisa te helpen haar nieuwe leefsituatie te accepteren en haar verlangen naar hoe het in de vorige woning was te doorbreken.
  • Star of Betlehem: Dit is een remedie die helpt bij het verwerken van trauma’s, hoe groot of klein deze ook kunnen zijn. Het kan zijn dat Lisa van de verhuizing geschrokken is en daardoor ook moeite heeft met de nieuwe woning.
  • Walnut: Deze remedie helpt bij het accepteren van nieuwe situaties en het verleden, zoals het was, los te laten. Het helpt bij het doorbreken van vaste patronen. Zoals bij Lisa dat ze gewend is om als zij het wil, naar buiten op het balkon te kunnen gaan. Deze gewoonte moet doorbroken worden.
Deze samenstelling van Honeysuckle – Star of Betlehem – Walnut wordt vaak gegeven aan dieren die naar een nieuwe situatie gaan. Dit kan zijn bij dieren die gaan verhuizen, herplaatst worden of zelfs al bij kittens die naar hun nieuwe woonomgeving gaan. U kunt deze remedie ook al geven voordat u merkt dat uw kat last van stress heeft door een verhuizing, om de overgang makkelijker te maken.

Lisa woont nu tot volle tevredenheid in de nieuwe woning. Het blijft mooi hoe een situatie die zelfs zou kunnen leiden tot afstand doen van je poes om haar maar gelukkig te laten zijn, opgelost wordt met zoiets simpels… 

Hebt u vragen naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u mij altijd mailen op els@bloesemdroom.nl

Els

www.bloesemdroom.nl


 .

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN