kidneywort_1680_x_10501
Op deze pagina's kunt u diverse mogelijkheden zien van de riemen, tuigen en halsbanden die u bij Bloesemdroom kunt bestellen.

Vaak heeft u bepaalde wensen of ideeën als u op zoek gaat naar een hondenriem. Maar zie dan deze lijn maar eens te vinden. Mooie lijnen genoeg, maar misschien net niet wat u zoekt. Bij Bloesemdroom is veel mogelijk. Wat u ook wilt: extra lang, extra kort, meer ringen om de lijn te verstellen of misschien zelfs speciale kleuren zoals uw club- of kennelkleuren. 

Een aantal kleuren zijn op voorraad, maar het assortiment is wisselend. Veel is te bestellen, waardoor u een originele riem/lijn/halsband in uw favoriete kleuren in uw bezit kunt krijgen. Voor uzelf of om cadeau te geven, maar altijd origineel! 

De gebruikte materialen zijn:

Biothane - 

Biothane wordt in de paardensport al veel gebruikt voor halsters en is nu in de hondenwereld in opkomst. Het bestaat uit een laagje sterk nylon met daar omheen een beschermend laagje polyvinylchloride (PVC).

Het grote voordeel van Biothane is dat het weinig onderhoud vergt, niet verkleurt en goed schoon te maken is. Het wordt steeds vaker gebruikt in plaats van leren lijnen of banden. Het is in veel kleuren te verkrijgen waardoor het naast praktisch, ook nog eens leuk is om te zien.

Het materiaal blijft bij koud weer flexibel en prettig om te hanteren. Het neemt geen vocht op en is kleur-, slijt- en vormvast. 

Zoekt u dus een bepaalde uitvoering lijn, of dit nu qua kleur of uitvoering is, neem dan contact op met ons om de mogelijkheden te bekijken. De uitvoering kan helemaal naar uw wens gemaakt worden. 

PPM -

De polypropyleen multifilament touw lijnen zijn gemaakt van een kunststof welke geen vocht opneemt. Het voordeel is dat het daardoor minder snel vies raakt, licht in gewicht is en dit ook blijft als het nat is. Deze lijnen liggen prettig in de hand, ook als ze nat zijn. Het materiaal kan gewassen worden in de machine op 40 graden. 

Maar het leukste van deze lijnen is eigenlijk de oneindige mogelijkheden van combinaties die mogelijk zijn. Kleuren kunnen bij elkaar verwerkt worden zoals u dit wilt. En welke lengte of uitvoering u ook wilt, zo goed als alles is mogelijk.

De lijnen zijn in verschillende breedtes te bestellen. De dunne lijnen zijn even sterk als de dikkere, dus het is een kwestie van smaak en gemak welke u wilt gebruiken. 

Zoekt u dus een bepaalde uitvoering lijn, of dit nu qua kleur of uitvoering is, neem dan contact op met ons om de mogelijkheden te bekijken.

Tuigen -

Voor uw hond heeft u de keuze uit een hondentuig en een halsband. Zelf heb ik voor mijn honden een voorkeur voor een tuig en ik wil u graag uitleggen waarom.

Als u met uw hond aan de lijn loopt, is er bij de meeste honden een moment dat ze trekken. Al wilt u dit niet en zult u dit corrigeren. Of uw hond ziet ineens een kat aan de overkant en wil hierheen. Ook dan komt ineens de lijn strak te staan. De druk komt dan op de nek van de hond. Als dit vaak met veel kracht gebeurd, is de kans op blessures groot. Veel honden lopen met nekklachten rond zonder dat wij het weten. Wist u dat de nek van de hond neurologisch gezien niet eens zoveel verschilt van onze nek? Nu u dit weet, doe dan eens een halsband bij uzelf om en voer hier regelmatig druk op uit. Dit voelt uw hond ook...

Pijn in de nek door correcties met blessures als gevolg, geïrriteerde strottenhoofden door constante druk van de halsband. Het komt allemaal voor. De oefening die nog veel gegeven wordt van het wandelen zonder trekken is dat u op het moment dat de lijn strak staat abrupt omdraait en de andere kant op loopt. Weer een correctie op de nek. We zijn bij pups zo voorzichtig met de heupen, maar vergeten dat ook de rest van het lijf nog niet klaar is met uitvormen. Of denkt u aan oudere honden met artrose-klachten. Als dit in het bewegingsstelsel zit, zit het ook in de nek. Er zijn veel pijnklachten die terug te brengen zijn naar het gebruik van de halsband en die simpel op te lossen zijn door deze honden met een tuig te laten lopen. 

Ik zal in het kort een aantal redenen opnoemen wanneer een tuig beter is om te gebruiken voor uw hond:
- Bij nek/rugklachten ontziet u het blessuregebied.
- Bij irritaties aan het strottenhoofd/slokdarm krijgt dit de kans om te herstellen.
- Als de hond regelmatig overmatig trekt, kan dit neurologische problemen voorkomen of helpen herstellen. 
- Als de hond een onaangenaam gevoel ervaart bij het wandelen met de halsband, zelfs tot pijn toe, kan dit agressief gedrag veroorzaken. Als u een hond heeft die normaal geen ongewenst gedrag vertoont maar aan de lijn wel, sluit dan ook voor uzelf uit dat dit niet komt doordat de hond pijn heeft van de halsband. De hond legt de link naar de halsband niet, maar zal wel anders reageren op zijn omgeving. 

Natuurlijk is de halsband handiger: sneller om en sneller af. En als u een hond heeft die het prima doet met de halsband is er helemaal geen reden om over te stappen naar een tuig. 

Wilt u een tuig gaan gebruiken, dan zijn daar ook weer meerdere mogelijkheden in. Vaak is het moeilijk om een goed passend tuig te vinden, terwijl dit wel heel belangrijk is. Ook om alle bovenstaande redenen moet een tuig goed zitten. Voor verschillende hondenrassen is dit vaak een probleem, zij passen het standaard tuig van de winkel niet. Bij Bloesemdroom is het mogelijk om een tuig te laten maken, speciaal voor uw hond. U stuurt een bericht voor welk tuig u de maten wilt nemen. Dan krijgt u van mij een mail met daarin de uitleg hoe u deze maten op kunt nemen. Naar aanleiding van deze maten wordt het tuig gemaakt. 

De tuigen worden gemaakt van Biohane, waardoor er zowel in breedtes als in kleuren heel veel mogelijk is.

Prijsopgaven die u opvraagt zijn nooit bindend en voor u vrijblijvend tot aan moment van bestelling. 
 
Webwinkel Keurmerk