kidneywort_1680_x_10501
In dit artikel wil u het verhaal vertellen van Karel, een Europese Korthaarkater van ongeveer vijf jaar die altijd erg van zijn vrijheid geniet. Karel gaat graag op pad, maar komt altijd weer terug bij zijn huis. Dit is al jaren zo. Veel mensen kennen Karel in het dorp waar hij woont, want hij is ook nog eens erg sociaal en begroet de mensen graag. Karel is een herplaatskat die het niet accepteert als hij binnen gehouden wordt. Hij wil, zal en moet naar buiten toe. Karel is een kater met een hele duidelijke eigen wil die geniet van het buitenleven maar ’s nachts altijd weer naar huis komt voor zijn bakje en mandje.

Tot een tijdje terug, toen Karel niet terugkwam maar zijn baasjes ’s avonds laat gebeld werden dat Karel langs de weg gevonden was. Hij was aangereden en gewond, maar niet in levensgevaar. Karel werd geopereerd aan een pootje dat op een lelijke manier gebroken was en kort daarop kwam hij weer thuis.

Maar Karel, die stoere buitenkater, was niet meer de Karel zoals hij bekend stond. Hij lag alleen nog maar in zijn mandje en het leek wel alsof alle levensvreugde bij hem weg was. Eerst dachten zijn baasjes dat Karel tijd nodig had om te herstellen, maar na zijn gedwongen rustperiode was er nog steeds geen verandering in zijn gedrag. Hij at wel, maar verder zat er niet veel activiteit meer in Karel. Zijn baasjes waren eerst blij dat Karel nu in huis bleef en niet zoveel risico meer liep, maar het was duidelijk dat Karel gewoon niet meer gelukkig was. Het is natuurlijk fijn als een dier het door ons gewenste gedrag gaat vertonen, zoals Karel die nu in huis bleef. Maar als je moet zien dat je dier echt niet gelukkig is en niet lekker in zijn vel zit, doet dat ook verdriet. 

Hierop kwam de familie met Karel bij mij terecht en heeft Karel een samengestelde remedie gekregen om te kijken of we hem uit zijn dipje konden krijgen en hem weer wat levensvreugde terug te geven. 

Het werkte echt als een wondertje. Na een paar dagen kwam Karel vaker tevoorschijn en zat hij weer in het zonnetje te genieten. Zo is zijn herstel langzaam verder gegaan en na twee maanden was Karel zo goed als de oude en maakte hij zijn dagelijkse ronde weer. Hij glimt weer en is weer ondernemend. Zijn avontuur en de gevolgen hiervan zijn voorbij. 

De remedie die Karel kreeg bestond uit de volgende samenstelling:

  • Crab Apple: deze remedie helpt om het lichaam te reinigen na het gebruik van medicatie. Het was heel goed mogelijk dat Karel nog de naweeën had van de narcose of de antibiotica die hij gekregen had. Hij had deze medicatie absoluut nodig, maar het kan zijn dat een dier in de bijwerking van een medicijn blijft hangen. Crab Apple helpt het lichaam dan om actiever te worden en de bijwerkingen te verminderen.
  • Gorse: deze remedie helpt dieren die het allemaal even niet meer zien zitten, die als het ware in een depressie zitten. Zij ondernemen geen actie meer en laten alles maar gebeuren. Dit paste precies bij de beschrijving van het gedrag van Karel.
  • Larch: deze remedie wordt gegeven aan dieren die een tekort aan zelfvertrouwen hebben doordat ze een verkeerde ervaring mee hebben gemaakt. Karel is tijdens zijn wandeling waarschijnlijk aangereden en het kan zijn dat hij zijn zelfvertrouwen is kwijtgeraakt. Denkt u zich eens in dat het vanuit het niets is gebeurd, dat Karel niet heeft gezien wat zijn ongeluk veroorzaakte. Dan is het een hele stap om die grote wereld weer in te gaan.
  • Mustard: dit is ook een remedie die gegeven wordt bij depressiviteit. Het gaat dan om een tijdelijke depressie, die er voor die tijd echt niet was.
  • Olive: deze remedie helpt dieren die na een ziekte of een operatie wegzakken in het ziekte-gedrag. Zij zijn zielig en ondernemen geen activiteit meer, zowel geestelijk als lichamelijk niet. Deze remedie trekt de dieren als het ware uit dat diepe dal.
  • Star of Betlehem: deze remedie voeg ik zeker een eerste flesje altijd toe. Hij heeft een aantal werkingen: hij helpt bij het openstellen voor de andere remedies én hij helpt bij het verwerken van meegemaakte trauma’s. En het ongeluk en de periode hierna zal voor Karel zeker een traumatische ervaring zijn geweest.
  • Sweet Chestnut: deze remedie wordt gegeven aan dieren die lichamelijk helemaal gezond zijn, maar die geestelijk in een diep dal zitten. Zij geven het leven als het ware op en laten alles maar gebeuren.
Het is een vrij heftige samenstelling, voornamelijk gericht op het neerslachtige gedrag van Karel. Na het gebruik van één flesje, ongeveer een maand, was Karel al veel meer zijn oude zelf maar zijn baasjes vonden hem nog niet helemaal stabiel. Hij viel regelmatig weer even terug in zichzelf. Hierna hebben ze hem nog een flesje gegeven met dezelfde samenstelling, maar nu twee maal daags vier druppels in plaats van de gewone dosis van vier maal daags vier druppels. Zo hield Karel de ondersteuning van de remedie, maar omdat hij het minder binnen kreeg deed hij het voor een groot gedeelte toch al helemaal op eigen kracht. Na het tweede flesje zijn zijn baasjes gestopt met het toedienen van de remedie. Karel was erdoor en maakt nog steeds zijn wandelingen door het dorp. Er is geen terugval meer gekomen.

Karel was door wat hij meegemaakt had duidelijk zo van slag, dat hij hier zonder hulp niet zo spoedig uitgekomen was. Het is toch jammer als je dan een kater van rond de vijf jaar ineens ziet liggen als een oude kater waar het allemaal niet meer van hoeft. Het is heel mooi dat Karel door de Bach Bloesem weer zijn levensvreugde terug heeft. 

Hebt u vragen naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u mij altijd mailen op els@bloesemdroom.nlEls
www.bloesemdroom.nl

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN