kidneywort_1680_x_10501
Het komt in het leven van een kat regelmatig voor dat zijn/haar levenssituatie anders wordt. Dit begint al als het kitten bij zijn moeder weggehaald wordt en naar zijn/haar nieuwe gezin gaat. Meestal gaat dit heel erg soepel, maar soms zijn er kittens die best even tijd nodig hebben om aan de nieuwe situatie te wennen. Het is ook een ingrijpende gebeurtenis: moet u zich eens indenken; zo zit je lekker bij je naaste familie en zo ga je naar een huis waar vaak geen kat is. En als er al een kat is in het nieuwe huis, moet deze ook wennen aan de nieuwe bewoner waardoor het kitten in het begin echt op zichzelf is aangewezen.

Hopelijk kan de kat zijn/haar hele leven bij het gezin blijven. Maar als u kijkt naar de katten in het asiel, op herplaatsingsites of op briefjes bij de supermarkt waar een ander tehuis voor wordt gezocht ziet u dat dit helaas voor veel katten niet zo gaat. Stel dat u een herplaatsingkat een nieuw leven wilt bieden, moet u vaak over heel wat drempels heen voor u het vertrouwen van het diertje heeft gewonnen. Al loopt het allemaal nog zo soepel en is het een kat zonder gedragscomplicaties, toch kan het een traumatische ervaring voor het dier zijn. Hij/zij komt vanuit een bekende situatie in een totaal andere leefomgeving.

Als u veel van het verleden van uw nieuwe kat weet, is hetmogelijk om na een uitgebreid consult een remedie samen te stellen die heel goed aansluit bij uw kat en die u en uw kat gericht kan helpen met het opbouwen van een band en uw kat met het verwerken van het verleden. Maar als u geen specifieke informatie heeft over het verleden van uw kat, is het toch mogelijk om uw dier te helpen zich makkelijker aan te passen aan zijn/haar nieuwe leefsituatie door hem/haar te helpen met Bach Bloesem remedies.

Aan dieren die wordt herplaatst wordt vaak een remedie gegeven waar Honeysuckle, Star of Betlehem en Walnut in zitten. Deze drie hebben ieder hun eigen gebied waar ze werkzaam op zijn.  • Honeysuckle helpt het dier met het loslaten van het verleden en zich te richten op de toekomst. Niet vasthouden aan de gevoelens van eerder, maar openstaan voor de gevoelens die bij de huidige leefomgeving passen. Niet terugkijken, maar vooruit!


  • Star of Betlehem helpt bij het verwerken van trauma’s. Hoe groot of klein deze ook kunnen zijn. Het helpt het dier zich weer kwetsbaar op te stellen en de angst die opgelopen kan zijn door trauma’s los te laten. Het woord trauma klinkt heel heftig, maar het kan een in onze ogen kleine gebeurtenis zijn die toch doorwerkt op het geestelijke welzijn en daardoor op het gedrag van uw kat. Een trauma kan al heel vroeg opgelopen zijn, bijvoorbeeld bij een moeilijke geboorte. Het kan ook een trauma zijn doordat het kitten weggehaald wordt bij de meoder. Maar het kunnen ook heel heftige gebeurtenissen zijn die het diertje trauma’s bezorgen. Mishandeling, verwaarlozing, doorgestane ziektes…


  • Walnut helpt het dier met het loslaten van oude gewoontes. Walnut wordt ook wel de remedie van de veranderingen genoemd. De kat heeft zich bepaalde gewoontes aangewend en is ook een bepaalde levensstijl gewend. Hierbij maakt het niet uit of deze leefomstandigheden kort waren, zoals in zijn eerste levensperiode, of langer als het dier al ouder is. Hij/zij moet loskomen van deze rituelen zodat hij/zij kan wennen aan de nieuwe gewoontes/regels.


Het is ook mogelijk om kittens rond de overgang naar het nieuwe huis bovenstaande remedie geven. Dit helpt de kitten om de nieuwe omstandigheden snelelr te accepteren en zich open te stellen voor zijn toekomstig leven bij zijn nieuwe mensen.In dit artikel heb ik u laten zien dat Bach Bloesem goed kan helpen bij overplaatsing en/of herplaatsing. In welke omstandigheden dit is, maakt hier niet bij uit. Hebt u een kat waarbij u het gevoel heeft dat hij/zij niet echt bij u kan wennen, niet echt gelukkig is? Probeer het eens met Bach Bloesem! Het kan uw kat net dat duwtje in de goede richting geven waardoor hij/zij wél geluk uitstraalt en kan genieten van het heerlijke leven dat u hem/haar ongetwijfeld probeert te geven!Hebt u vragen naar aanleiding van dit artikel of andere vragen over Bach Bloesem, dan kunt u mij mailen op els@bloesemdroom.nl of kijkt u op mijn website www. Bloesemdroom.nl

 

Els Vet

Bloesemdroom

 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN